Συμβούλιο στο ΥΠ.ΟΙΚ. για διαθεσιμότητα και μετατάξεις

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

17/1/2014

Τριμελές ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο συγκροτείται στο υπουργείο Οικονομικών για την αποτίμηση των προσόντων των υπαλλήλων και την κατάρτιση βαθμολογικών πινάκων κατά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα,

 με την λειτουργική, διοικητική και μηχανογραφική υποστήριξη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), τόσο για την θέση τους σε διαθεσιμότητα όσο και για την μετάταξη ή μεταφορά τους σε φορείς του Δημοσίου.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ειδικότερα, το τριμελές ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών, συγκροτείται από τον πρόεδρο και τα μέλη του, ως εξής:

- Ένα μέλος του ΑΣΕΠ, ως πρόεδρο, με αναπληρωτή, επίσης, μέλος του ΑΣΕΠ.

- Τον προϊστάμενο της γενικής διεύθυνσης διοικητικής υποστήριξης της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, ως μέλος, με αναπληρωτή, τον προϊστάμενο της γενικής διεύθυνσης διοίκησης και ελέγχου συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από την ΕΕ της γενικής γραμματείας δημοσιονομικής πολιτικής.

- Έναν προϊστάμενο γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών ως μέλος, με αναπληρωτή του, άλλον προϊστάμενο γενικής διεύθυνσης του ίδιου υπουργείου.

Σημειώνεται ότι η θητεία του συμβουλίου είναι τετραετής και μπορεί να παρατείνεται για δύο ακόμη χρόνια, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

πηγή: www.enikos.gr/

Ειδικό Συμβούλιο αξιολόγησης υπαλλήλων στο ΥΠΟΙΚ

της Έλενας Λάσκαρη

Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων του, ώστε να επιλεγούν αυτοί που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ή σε μετάταξη σε φορείς του δημοσίου, συνέστησε το υπουργείο Οικονομικών.

Διαθεσιμότητες και μετατάξεις προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για τους υπαλλήλους του, μετά από αξιολόγηση. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, συστήνεται στο υπουργείο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Πρόεδρος και αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου θα είναι μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενώ μέλη του συμβουλίου θα είναι προϊστάμενοι του υπουργείου στις Διευθύνσεις Διοικητικής Υποστήριξης της ΓΓΔΕ, Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την Ε.Ε. και της Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου.

Έργο του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι η αποτίμηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση βαθμολογικών πινάκων κατά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα, με τη λειτουργική, διοικητική και μηχανογραφική υποστήριξη του Α.Σ.Ε.Π., τόσο για τη θέση τους σε διαθεσιμότητα όσο και για τη μετάταξη/μεταφορά τους σε φορείς του Δημοσίου.

Η θητεία του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι τετραετής και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του τέταρτου έτους έναρξης αυτής και μπορεί να παρατείνεται για δύο ακόμη χρόνια, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

πηγή: www.euro2day.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ