Υπεξαίρεση μαμούθ στον σύλλογο εφοριακών Αττικής

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Πηγή:www.zougla.gr

Ιδιαίτερα επιρρεπής στα μεγάλα χρηματικά ποσά φέρεται να είναι ένας υπάλληλος της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος παράλληλα, κατέχει την θέση του ταμία στο σύλλογο εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων.

Μετά από εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον σύλλογο, ο οποίος αποτελεί μόνο έναν από τους 28 συνολικά που εντάσσονται στην κεντρική ομοσπονδία «ΠΟΕ ΔΟΥ», διαπιστώθηκε υπεξαίρεση μαμούθ που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ!

Το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από υποψίες κάποιων μελών του συλλόγου, τα οποία ζήτησαν από τον 50χρονο ταμία (ο οποίος μάλιστα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ) έγγραφο των τραπεζικών κινήσεων του λογαριασμού του φορέα, προκειμένου να προβούν σε έλεγχο.

Εκείνος ωστόσο φέρεται να απέφευγε να προσκομίσει το σχετικό έγγραφο, χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες. Το γιατί δεν άργησε να αποκαλυφθεί...

Ο έλεγχος

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι μία από τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούσε ο υπάλληλος και ταμίας του συλλόγου, ήταν μία ασθένεια που αντιμετώπιζε και η οποία τον ανάγκασε, όπως είπε, να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

«Απέφευγε συνεχώς να κάνει αίτηση στην τράπεζα ώστε να δούμε τις κινήσεις του λογαριασμού. Μας είπε ότι είναι άρρωστος και πρέπει να πάει στο νοσοκομείο. Από εκεί πέρα εξαφανίστηκε» αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στη zougla.gr.

Τα υπόλοιπα μέλη ωστόσο, αποφάσισαν να δράσουν μόνα τους και να ζητήσουν εκείνα τα τραπεζικά έγγραφα, προκειμένου να προβούν σε έναν εσωτερικό οικονομικό έλεγχο. Τα αποτελέσματα θα τους άφηναν άναυδους...

Έλλειμμα μαμούθ

Πράγματι η τράπεζα ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και χθες, στις 12 Φεβρουαρίου, τους απέστειλε τις τραπεζικές κινήσεις του λογαριασμού.

Τα μέλη της ομοσπονδίας έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν διαπίστωσαν ότι το έλλειμμα που καταγραφόταν στα οικονομικά δεδομένα της τράπεζας ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ!

Διαπίστωση η οποία εξηγούσε τελικά την «περίεργη» συμπεριφορά που επιδείκνυε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ, ο οποίος απέφευγε «όπως ο διάολος το λιβάνι» να προσκομίσει τα οικονομικά στοιχεία.

Άμεση αντίδραση

Η αντίδραση των μελών του συλλόγου ήταν άμεση. Μάζεψαν τα απαιτούμενα στοιχεία και επισκέφθηκαν τάχιστα την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών όπου υπέβαλλαν μήνυση και ζήτησαν την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν προσπάθησαν -υπό τον φόβο σκανδάλου- να «κουκουλώσουν» την υπόθεση αλλά την ίδια κιόλας ημέρα προχώρησαν στην δημοσιοποίηση της υπόθεσης μέσω ενός δελτίου τύπου.

«Δεν θέλουμε να κουκουλωθεί τίποτα. Αυτά τα χρήματα είναι ιερά καθώς προέρχονται από εισφορές συναδέλφων. Διαπιστώσαμε το έλλειμμα μετά από εσωτερικό έλεγχο που διενεργήσαμε εμείς οι ίδιοι και καταγγείλαμε αμέσως το γεγονός στις εισαγγελικές αρχές. Αυτό που επιθυμούμε είναι να αποδοθούν οι ευθύνες άμεσα» τονίζει ένα από τα μέλη του συλλόγου μιλώντας στη zougla.gr.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Υπόθεση υπεξαίρεσης στο Σύλλογο Εφοριακών Αττικής

πηγή: www.capital.gr

Στον εισαγγελέα εστάλη σήμερα από το Σύλλογο Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων σημαντική υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του.

Ειδικότερα, «Ο Σύλλογος Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, γνωστοποίησε στις αρμόδιες Δικαστικές αρχές, το έλλειμμα που διαπιστώθηκε στο ταμείο του, όπως αυτό φαίνεται από τα έγγραφα κίνησης των λογαριασμών, που μας χορήγησε η αρμόδια τράπεζα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισε τον έλεγχο όλης της υπόθεσης από την αρμόδια Εξελεγκτική Επιτροπή και τον καταλογισμό ευθυνών , (μετά το πέρας του ελέγχου ) εκεί όπου υπάρχουν».

Σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος των εφοριακών αττικής και Κυκλάδων σημειώνει ότι «Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, για να χυθεί άπλετο φως. Δεν θα αφήσουμε ατομικές επιλογές, να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν τον αγώνα μας και τις ευθύνες μας απέναντι στους συναδέλφους που εκπροσωπούμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το ποσό της υπεξαίρεσης προσεγγίζει τις 100.000 ευρώ.

Σπ. Δημητρέλης