Σάββατο
20 / 04 / 2024
9 Νέα Άρθρα

Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής της 2Κ/2015 για την απεργία της 30ης Μαίου

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Αγαπητές/ οι συναδέλφισσες/οι,

Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και γεμάτη εμπόδια. Προσπαθούμε να επιβιώσουμε τόσο οικονομικά όντας αμειβόμενοι άνισα αναλογικά με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας, όσο και επαγγελματικά αντιμετωπίζοντας καθημερινά:

  • αγανακτισμένους φορολογούμενους που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους για το τίποτα,
  • επιχειρηματικά συμφέροντα που χειραγωγούν τον φορολογικό έλεγχο προς όφελός τους,
  • την έλλειψη νομικής κάλυψης κατά την άσκηση των καθηκόντων μας,
  • την ανεπάρκεια σε κτιριακές υποδομές και την έλλειψη βασικού εργασιακού εξοπλισμού,
  • αδιαφανείς και θολές διαδικασίες μεταθέσεων / μετακινήσεων εντός της Α.Α.Δ.Ε.,
  • αυταρχικές συμπεριφορές προϊσταμένων αλλά και «παλαιών» συναδέλφων.

 

 Στο πλαίσιο της επικείμενης «εξόδου» της χώρας από το μνημόνιο θεωρείται επιτυχία της πολιτικής ηγεσίας να αποκαταστήσει τη μισθολογική αδικία που υφιστάμεθα μέσω της σύνδεσης των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας με το μισθό. Με άλλα λόγια, πλήρη κατακερματισμό του μισθού, όπου κάθε υπάλληλος θα έχει προσωπικό μισθολόγιο χωρίς καμία αντικειμενική βάση υπολογισμού (βλέπε πτυχία, προϋπηρεσία, οικογενειακή κατάσταση κτλ.) κάτι το οποίο δίνει νομότυπα την εξουσία σε κάθε προϊστάμενο να μας κάνει «λάστιχο» υπηρεσιακά, οικονομικά, ηθικά, κοινωνικά, πολιτικά μόνο και μόνο για μια χούφτα ευρώ παραπάνω.

Αν συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση, που δεν είναι καινούρια, τότε αποδεχόμαστε την υποθήκη του επαγγελματικού μέλλοντος μας και την οικονομική μας εξαθλίωση.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ε. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ.

Η συμμετοχή ΟΛΩΝ μας στην πανελλαδική απεργία στις 30 Μαΐου είναι η ευκαιρία για να δηλώσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας. Να καταδείξουμε στον υπουργό ότι ΤΩΡΑ ήρθε η στιγμή για λύση στο πρόβλημά μας.

 

Συντονιστική Επιτροπή Προκήρυξης ΑΣΕΠ 2Κ/2015