Τετάρτη
24 / 04 / 2024
10 Νέα Άρθρα

ΠΟΕ ΔΟΥ: Το μεροκάματο του τρόμου δεν μπορεί να συνεχιστεί...

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Σε διάστημα λίγων ημερών σημειώθηκε νέο επεισόδιο βίας στη Δ.Ο.Υ Χανίων, με αποτέλεσμα τον άσχημο τραυματισμό συναδέλφου από αγανακτισμένη φορολογούμενη. Το νέο περιστατικό αυξάνει τον ήδη μακροσκελή κατάλογο παρόμοιων γεγονότων όπως ο άγριος ξυλοδαρμός του νέου συναδέλφου στην Πάτμο, η προσαγωγή της εφόρου της Βέροιας μετά από μήνυση οπαδών του φυγόποινου Α. Σώρρα και άλλων γεγονότων που καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες και δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η Π.Ο.Ε - Δ.Ο.Υ καταδικάζει απερίφραστα την νέα επίθεση και τον τραυματισμό του συναδέλφου μας στη Δ.Ο.Υ Χανίων στις 4.8.2017 και εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση στον ίδιο αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων. Συγχρόνως δηλώνουμε την κάλυψη στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Χανίων –Ρεθύμνου .

Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένοι καθημερινά, άλλοτε στο έλεος αγανακτισμένων πολιτών από την υπερφορολόγηση και τη λιτότητα και άλλοτε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε οργανωμένα και αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα.

Επειδή οι συνθήκες εργασίας μας έχουν γίνει αφόρητες, επειδή επανειλημμένα έχουμε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση, τον Διοικητή και το Συμβούλιο Διοίκησης της ΑΑΔΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τους καθιστούμε υπεύθυνους και ζητάμε επιτακτικά να λύσουν το θέμα, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την ανεξαρτησία της ΑΑΔΕ και επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα των εργαζομένων σε αυτή. Είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι και με αυτήν την ιδιότητα διασφαλίζουμε τη βεβαίωση και είσπραξη των δημοσίων εσόδων. Η απαίτησή μας για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία έχει αποδέκτη κατά κύριο λόγο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα κύριε Υπουργέ…. δεν μπορείτε να συνεχίζετε να αποποιείστε αυτήν την ευθύνη ….

Το μεροκάματο του τρόμου και των απειλών δεν μπορεί να συνεχιστεί….

Δείτε το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ ΔΟY