ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΕΡΑΝΗΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤOΥ ΚΕΡΑΝΗΣ;

Η επανενεργοποίηση απ΄ την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών των σχεδίων για μεταστέγαση υπηρεσιών του στο κτίριο Κεράνης, έφερε ξανά στην επιφάνεια το τεράστιο σκάνδαλο της εκποίησης της δημόσια περιουσίας και την υπογραφή σκανδαλωδών συμβάσεων με ιδιώτες

, προσφέροντας τους τεράστια και απόλυτα εξασφαλισμένα κέρδη, εις βάρος του Δημοσίου.

Καλέσαμε την πολιτική ηγεσία να μην νομιμοποιήσει αυτή τη σύμβαση και να μην προχωρήσει σε ενέργειες, όταν μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τη σύμβαση πώλησης και επανενοικίασης των 28 ακινήτων του Δημοσίου (ένα εκ των οποίων είναι και το Κεράνης).

Ταυτόχρονα ζητήσαμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, να δοθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν το κτίριο και απαντούν στο ερώτημα για την ασφάλεια και την καταλληλότητα του να στεγάσει χιλιάδες εργαζόμενους και επισκέπτες, κάτι για το οποίο άλλωστε έχει επανειλημμένα δεσμευτεί δημόσια. Να μας δώσει πειστικές απαντήσεις για τους λόγους ακύρωσης αντίστοιχων διαδικασιών μεταστέγασης στο παρελθόν άλλων υπουργείων και τις παρεμβάσεις που έγιναν ενδιάμεσα στο κτίριο. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση στα αιτήματά μας.

Απευθυνθήκαμε στην αρμόδια πολεοδομία με ανάλογο αίτημα, ως έχοντες νόμιμο συμφέρον, η οποία αφού προσπάθησε να μεταθέσει προγραμματισμένο ραντεβού για την παροχή αντιγράφων των φακέλων που ζητήσαμε (δείτε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα με ημερομηνία 18.3.16 στο www.sileforath.gr), μας ανακοίνωσε ότι εκτελώντας άνωθεν εντολές, δεν θα μας παραδώσει οτιδήποτε σχετίζεται με το κτίριο Κεράνης.

Καλούμε για άλλη μια φορά την πολιτική ηγεσία και τις αρμόδιες υπηρεσίες να σταματήσουν μια συμπεριφορά που δεν κατανοούμε και να δώσουν όλα τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν την ασφάλεια και την καταλληλότητα ενός κτιρίου του '50, που από καπναποθήκη μετατράπηκε σε δημόσιο κτίριο ικανό να φιλοξενήσει χιλιάδες εργαζόμενους και επισκέπτες. Η μέχρι σήμερα στάση τους ενισχύει τους φόβους και τις ανησυχίες των εργαζόμενων και μάλλον επιβεβαιώνει το ''όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά''.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Μέρκος Δημήτριος Γεωργιόπουλος Διονύσιος

ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.