ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠ’ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΤΗ ΓΓΔΕ.

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Με έγγραφό του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, ο Σύλλογος Αττικής και Κυκλάδων ζητά να λάβει γνώση του πορίσματος της επιτροπής που συστήθηκε για την επιλογή του προσωπικού που πρόκειται να μετακινηθεί απ' το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ.

Το ΥΠΟΙΚ οφείλει να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία εκείνα του πορίσματος, με βάση τα οποία γίνονται οι μετακινήσεις, ως ελάχιστη απόδειξη τήρησης αξιοκρατικών διαδικασιών και εφαρμογής των ούτως ή άλλως προβληματικών κριτηρίων επιλογής, που η απόφασή του υπουργού καθόριζε και τα οποία εξ αρχής είχαν καταγγείλει τα συνδικαλιστικά μας όργανα.

Η δημοσιοποίηση αυτή καθίσταται περισσότερο αναγκαία μετά τις αναφορές συναδέλφων για τη μη τήρηση της διαδικασίας των όποιων κριτηρίων και το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι περιφερειακών ΣΔΟΕ, που πρόκειται να κλείσουν, δεν μετακινούνται στη ΓΓΔΕ, παρά το γεγονός ότι δεν εμπίπτουν στα κριτήρια αποκλεισμού που η ίδια η απόφαση ορίζει.

Σε κάθε πάντως περίπτωση η δημοσιοποίηση κάθε φορά των κριτηρίων με βάση τα οποία μετακινούνται συνάδελφοι θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη και είναι απόλυτα συμβατή με τις μέχρι τώρα τουλάχιστον δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ