Σάββατο
20 / 04 / 2024
9 Νέα Άρθρα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΗΣΗ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

31.12.2014

Σημαντική παρέμβαση του Συλλόγου εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αττικής και Κυκλάδων για την αυθαιρεσία στελεχών στο θέμα των μεταθέσεων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων

ΑΘΗΝΑ, 31-12-2014

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1059

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, συνάντηση του προεδρείου του Συλλόγου με τη ΓΓΔΕ κ. Σαββαΐδου Αικατερίνη. Σκοπός της συνάντησης ήταν αποκλειστικά το θέμα των μετακινήσεων χωρίς αίτηση που έγιναν πρόσφατα. Από τη συνάντηση και το διάλογο που έγινε, προέκυψε ότι:

1. Από τη Δευτέρα 29.12.14 σταματά κάθε διαδικασία νέων μετακινήσεων, κρίσεων και γενικά υπηρεσιακών μεταβολών λόγω της προεκλογικής περιόδου.

2. Δεν θα κοινοποιηθούν οι μεταθέσεις – μετακινήσεις που εκκρεμούν και έγιναν ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΗΣΗ των συναδέλφων.

3. Θα εξεταστεί το θέμα για όσες μετακινήσεις κοινοποιήθηκαν ήδη (χωρίς αίτηση).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, συγκροτήθηκε σε σώμα (εκλογή θέσεων) στις 19.12.14. Αντιμετώπισε άμεσα (και όπως προκύπτει αποτελεσματικά) το θέμα των μεταθέσεων ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΗΣΗ, με δύο έγγραφα παρεμβάσεις (τα πλήρη κείμενα στο www.sileforath.gr) με πίεση σε πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη, με αγωνιστική διάθεση και αποφασιστικότητα και με γνώμονα την υπεράσπιση των μελών μας.

Αποδείξαμε από την πρώτη μέρα, ότι υπάρχει βούληση να λειτουργήσει ο Σύλλογος ΕΝΩΤΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, χωρίς κανένα παραγοντισμό και παρασκήνιο, διεκδικεί και κατοχυρώνει τα δικαιώματα των μελών του. Έτσι θα προχωρήσουμε και στη συνέχεια. Θα είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο, στο μικρό και το μεγάλο πρόβλημα, θα είμαστε η ασπίδα προστασίας απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία, σε κάθε προσπάθεια να καταπατηθούν δικαιώματα και κατακτήσεις.

Τις μέρες αυτές διαπιστώσαμε ότι στην όλη διαδικασία των μεταθέσεων, υπήρξαν (ευτυχώς λίγα) στελέχη, που κινήθηκαν έξω από θεσμοθετημένες διαδικασίες και ρόλους. Στελέχη που παρασκηνιακά και χωρίς υπηρεσιακή αλληλογραφία, «πρότειναν» ποιοι συνάδελφοι θα μετακινηθούν και που...!!!

Τους ενημερώνουμε για τελευταία φορά:

  • Να διαβάσουν ξανά τις σχετικές διατάξεις και το οργανόγραμμα του υπουργείου. Οι μετακινήσεις των εφοριακών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΩΝ. Είναι αποτέλεσμα θεσμοθετημένων διαδικασιών και κάθε υπέρβασή τους είναι παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.
  • Να σταματήσουν να επικαλούνται τις παρεμβάσεις (άτυπες και χωρίς υπηρεσιακή αλληλογραφία) στις φορολογικές διαδικασίες. Τα στελέχη άλλων υπουργείων που συνεργάζονται με τις υπηρεσίες μας, ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ και λειτουργούν μέσα σε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο.
  • Να αναλογιστούν ότι η συμμετοχή τους σε εξωθεσμικά παρασκήνια σε βάρος συναδέλφων, αύριο θα είναι πιθανά η αιτία να είναι θύματα της όλης διαδικασίας. Και θα είναι τουλάχιστον προκλητικό τότε να ζητούν την συμπαράσταση του Συλλόγου.

Διαχρονικό αίτημα των εφοριακών είναι η αξιοκρατία και η εφαρμογή ενιαίων – μετρήσιμων και διαφανών κριτηρίων σε οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή.

Το Δ.Σ. ζητά από κάθε συνάδελφο, να επικοινωνεί και να καταθέτει στον Σύλλογο, το πρόβλημά του και διαβεβαιώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την επίλυσή του.

Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά, Υγεία και Δύναμη για τους αγώνες που έχουμε...

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Η Γεν. Γραμματέας

ΒΑΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ