Επιστολή των Νέων Συναδέλφων προς τις Ομοσπονδίες. Προ των ευθυνών τους οι Συνδικαλιστικές Ηγεσίες.

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Με επιστολή τους προς τις τρείς Ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ, το συντονιστικό των νεοεισερχόμενων στον κλάδο συναδέλφων, οι οποίοι δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά, εκφράζουν την απαίτησή τους για την ανάληψη ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ πρωτοβουλιών απ’ τις Ομοσπονδίες για την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος.

Ακολουθεί η ΕΠΙΣΤΟΛΗ των Συναδέλφων

Συνάδελφοι,

               Με αφορμή την κατάθεση του σχεδίου νόμου, «ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΑΔΕ», θέλουμε να εκφράσουμε τόσο την αγωνία και την απογοήτευσή μας όσο και την εναντίωσή μας στο νέο σχέδιο νόμου που προωθούν κυβέρνηση και ΑΑΔΕ.

               Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, κεντρικό πρόβλημα των κλάδων μας είναι η άνιση μεταχείριση μέσω της μη απόδοσης της Προσωπικής Διαφοράς στους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στο ΥΠΟΙΚ και την ΑΑΔΕ μετά τον Οκτώβρη του 2018.

               Σήμερα, πολιτική ηγεσία και ΑΑΔΕ προπαγανδίζουν ότι με το κατατεθέν σχέδιο νόμου στη διαβούλευση, λύνουν το ως άνω πρόβλημα μια για πάντα. Μόνο που τα πράγματα για εμάς είναι πολύ διαφορετικά. Όχι μόνο δε δίνεται οριστική λύση αλλά μονιμοποιείται και νομιμοποιείται η εις βάρος των νεότερων συναδέλφων αδικία και ανισότητα, κατακερματίζοντας τους εργαζόμενους και προάγοντας την ανθρωποφαγία μεταξύ μας.

               Το ίδιο το σχέδιο νόμου, απορρίπτει το κεντρικό αίτημα των Ομοσπονδιών, όπως έχει τεθεί τόσο σε ανακοινώσεις όσο και δια ζώσης σε πολλούς συναδέλφους, ότι πρώτα πρέπει να δοθεί η ΠΔ και μετά βλέπουμε το όποιο Μισθολόγιο. Στη βάση αυτή πορευτήκαμε κι εμείς ως Συντονιστικό, και συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως αυτό δε θα αλλάξει.

               Πλέον όμως φτάσαμε στο μη περαιτέρω, με την άκρως επιθετική προς τους εργαζόμενους κατάθεση σχεδίου νόμου, χωρίς προηγουμένως να έχει δοθεί σε όλους μας η Προσωπική Διαφορά. Ένα σχέδιο που οξύνει τις ανισότητες μεταξύ παλαιότερων που λαμβάνουν την ΠΔ, και των νεότερων που δεν τη λαμβάνουν, οι οποίοι για να πάρουν κάτι κάποια αύξηση, θα πρέπει να πιάσουν ατομικούς στόχους που θα τους τεθούν, αλλά και να δεχτούν μια ατομική αξιολόγηση, σημεία που αποτελούν κόκκινες γραμμές για τις Ομοσπονδίες μας χρόνια τώρα. Ακόμα όμως και αν όλα αυτά τα δεχτεί κάποιος και είναι πολύ καλός στο αντικείμενό του, το ποσό που θα πάρει μάλλον ποτέ δε θα φτάσει αυτό που θα του αντιστοιχούσε με την απόδοση της ΠΔ, αλλά απλά ένα ποσοστό αυτής και με την προϋπόθεση πως η θέση που εργάζεται έχει ένα υψηλό επίδομα ΠΘΕ. Τα οποία επιδόματα βέβαια ακόμα κανείς δεν γνωρίζει, δεν ορίζονται ρητά στο σχέδιο νόμου και είναι στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε Διοικητή να ορίσει το ύψος τους και να τα δώσει, όπως το bonus  της ΑΑΔΕ το οποίο χρωστάνε ακόμα για την επίτευξη των στόχων του 2018!

               Καλούμε τις Ομοσπονδίες μας να μη δεχτούν το Σχέδιο νόμου και να προβούμε όλοι μαζί, παλαιοί και νεότεροι, αφού κανείς δε θα μείνει ανεπηρέαστος στο άμεσο μέλλον, σε μαχητική αντίδραση, είτε με απεργίες, είτε με αποχή από ελέγχους, εκτελωνισμούς, δημιουργίας πληροφοριακών συστημάτων και οτιδήποτε άλλο μπορούμε, χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα που υπάρχουν στη φαρέτρα των εργαζομένων.

               Πιστεύουμε ότι μόνο έτσι δε θα δικαιωθούν φωνές που λένε ότι αφού δεν λαμβάνω εγώ την ΠΔ τότε κανείς! 

               Ακόμα ίσως είναι ιδανική στιγμή να προβληθεί ως ανταπάντηση το Σχέδιο Νόμου για Μισθολόγιο που εδώ και χρόνια έχει συνταχθεί και παρουσιάστηκε στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, το οποίο δίνει σε όλους προοπτική!

               Έστω και τώρα ας κινητοποιηθούμε μαζικά ώστε να  φανεί η δυναμική των κλάδων, για να μην υπάρξει διάλυση των υπηρεσιών, της συνοχής των εργαζομένων και ξεπούλημα των νεότερων γενεών.

Συντονιστικό για την Μισθολογική Εξομοίωση σε ΑΑΔΕ - ΥΠΟΙΚ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 69 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1772
Εμφανίσεις Άρθρων
3466919