Αθήνα 4.5.2018
Αρ. Πρωτ.: 1322

ΠΡΟΣ : ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΚΟΙΝ : ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ                  


   Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι


   Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας για την 30.5.2018 μετά από απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 18.4.2018.


   Η απεργία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις άλλες δύο Ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ, ΟΤΥΕ και ΟΣΥΟ με κύριο αίτημα τη συνολική επίλυση του θέματος του μισθολογίου, για ΑΑΔΕ και Υπουργείο Οικονομικών.


   Ζητάμε εξομοίωση των νέων συναδέλφων σύμφωνα με το μισθό της 1Κ και ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στον μισθό χωρίς καμία απώλεια.


   Μετά από δύο χρόνια αλλεπάλληλων επαφών με τον Υπουργό κ. Τσακαλώτο και άλλων τόσων υποσχέσεων για την μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων στις υπηρεσίες μας, λέμε όχι στον εμπαιγμό.

  • Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στην επιχειρούμενη από την ΑΑΔΕ σύνδεση του μισθού με τα περιγράμματα θέσης.
  • Λέμε ΝΑΙ στην στοχοθεσία ανά οργανική μονάδα και ΟΧΙ στην ατομική στοχοθεσία.
  • Λέμε ΟΧΙ στην εργασιακή ζούγκλα που κάποιοι θέλουν να μας επιβάλλουν.
  • Διεκδικούμε την μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων στις υπηρεσίες μας.


   Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και η προσπάθεια θα είναι διαρκής μέχρι την οριστική επίλυση.

   Καλούμε όλους τους Συλλόγους να ενημερώσουν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης.

  

   ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ   

 

   ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ             

  

   O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

   ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Οικονομικών. Για να δείτε τη σχετική αναλυτική ανακοίνωση της ΟΣΥΟ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ). Για να τυπώσετε την αίτηση συμμετοχής (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).

Συνεχίζουμε τον Αγώνα

Διεκδικούμε τα αυτονόητα

Η Εργατική Πρωτομαγιά, είναι η μέρα της Εργατικής Τάξης. Η μέρα που συμβολίζει τους αγώνες των εργαζομένων για την κοινωνική απελευθέρωση και την απαλλαγή τους από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. 

 

Ο αγώνας για την καθιέρωση του 8ωρου, την ύπαρξη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τα Συνδικαλιστικά Δικαιώματα, την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας, της Υγείας κλπ παραμένει όμως επίκαιρος.

 

Στη χώρα μας τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια επιλέχθηκε ως εργαλείο για τη κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων τα επαναλαμβανόμενα Μνημόνια. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, οι μειώσεις Μισθών, το πετσόκομμα των συντάξεων, η υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών σε υγεία και παιδεία, η κατάργηση του 8ώρου, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η καθιέρωση της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας και πρόσφατα η αμφισβήτηση του δικαιώματος στην απεργία, είναι μερικές πτυχές της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής.

 

Είναι αποτελέσματα νομοθετικών παρεμβάσεων οι οποίες δεν πρόκειται να ακυρωθούν με την υποτιθέμενη έξοδο της χώρας απ’ τα μνημόνια και για τη διατήρηση των οποίων η κυβέρνηση δεσμεύεται, στο πλαίσιο της νέας προωθούμενης συμφωνίας με τους δανειστές, χαρακτηρίζοντάς τες μάλιστα, με προκλητικό τρόπο, ως μεγάλες ‘’μεταρρυθμίσεις’’.

 

Τις μεταρρυθμίσεις αυτές, την πατρότητα των οποίων διεκδικεί η κυβέρνηση, τις ζούμε άλλωστε ιδιαίτερα έντονα στις φορολογικές υπηρεσίες. Η αναστολή εφαρμογής του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, η κατάργηση του 8ωρου, η απλήρωτη εργασία, τα φαινόμενα αυταρχισμού κλπ, είναι πλέον καθεστώς. Είναι καταστάσεις οι οποίες πρόκειται να επεκταθούν στο σύνολο του Δημοσίου, μετά το ‘’πετυχημένο’’ πείραμα της ΑΑΔΕ.

 

Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για την κινητοποίηση του συνόλου των εργαζομένων, Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, ενάντια στη μονιμοποίηση των μνημονίων, η οποία προωθείται στο όνομα της υποτιθέμενη ρύθμισης του Χρέους. Για την επανάκτηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας, για την αποτροπή των πλειστηριασμών, στόχος των οποίων είναι τα φτωχά και λαϊκά στρώματα, για την υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας για την εκποίηση της οποίας η κυβέρνηση δεσμεύεται.

 

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι απεργία κι όχι αργία

 

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Όλες & όλοι

στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Συνδικάτων.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Σπανάκης Βασίλειος Πέτρος                                                           Μέρκος Δημήτριος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19/4/18

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΔΕΗ, οι οποίοι αντιδρώντας στον κυβερνητικό σχεδιασμό για συνέχιση του ξεπουλήματος της επιχείρησης, προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από την Δευτέρα 23 Απριλίου.

Μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ, τώρα με σχετικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση προωθεί και την πώληση λιγνιτικών μονάδων με τα αντίστοιχα ορυχεία, μονάδων για τις οποίες δεν θα απαιτείται καμία επένδυση, σε αντίθεση με αυτές που απομένουν στην κατοχή της και για τις οποίες απαιτούνται για τη λειτουργία τους, επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η Κυβέρνηση ακολουθώντας τις παράλογες και ανεδαφικές μνημονιακές δεσμεύσεις, οδηγεί τη ΔΕΗ σε μη βιωσιμότητα, με αρνητικές επιπτώσεις για την ενεργειακή ασφάλεια και την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και με δραματικά αποτελέσματα για κοινωνία και οικονομία.

Η Συνομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ  και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση, ότι τέτοιου είδους αποφάσεις και επιλογές θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, αφού το ρεύμα αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια και σχέδια κλεισίματος υπηρεσιών μας, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του.

Ο προωθούμενος περιορισμός των εφοριών, ουδεμία σχέση έχει με το δήθεν περιορισμό των δαπανών, αλλά αντιθέτως εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική περιορισμού του Δημοσίου αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στον κλάδο μας, αλλά και την κοινωνία συνολικά.

Στο πλαίσιο της Ενημέρωσης αλλά και του προγραμματισμού των κινητοποιήσεων στις οποίες προσανατολίζεται ο Σύλλογός μας, προκειμένου να αποτρέψει τα σχέδια της Κυβέρνησης και της ΑΑΔΕ, πραγματοποίησε κύκλο συναντήσεων με τοπικούς φορείς, την Περιφέρεια, αλλά και Δημάρχους των περιοχών για τις οποίες σχεδιάζεται το κλείσιμο των Εφοριών (Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Πειραιά, Μοσχάτου, Ηρακλείου Αττικής). Στο σύνολο των συναντήσεων εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση των τοπικών φορέων και η αποφασιστικότητα τους να συμβάλουν στην αποτροπή του κλεισίματος των υπηρεσιών στις περιοχές τους.

Οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με παρουσία του Συλλόγου μας στα Δημοτικά Συμβούλια των περιοχών, με συναντήσεις με τους υπόλοιπους Δημάρχους αλλά και τοπικές κινήσεις πολιτών κλπ.  

Οι διεκδικήσεις του Συλλόγου μας για την αποτροπή του κλεισίματος των Εφοριών συνεχίζονται και τυγχάνουν της πλήρους αποδοχής από τις Τοπικές Κοινωνίες !

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν.Γραμματέας

 Σπανάκης Βασίλειος                                               Μέρκος Δημήτριος

Περισσότερα Άρθρα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 186 guests και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1848
Εμφανίσεις Άρθρων
4006226