ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19/4/18

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΔΕΗ, οι οποίοι αντιδρώντας στον κυβερνητικό σχεδιασμό για συνέχιση του ξεπουλήματος της επιχείρησης, προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από την Δευτέρα 23 Απριλίου.

Μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ, τώρα με σχετικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση προωθεί και την πώληση λιγνιτικών μονάδων με τα αντίστοιχα ορυχεία, μονάδων για τις οποίες δεν θα απαιτείται καμία επένδυση, σε αντίθεση με αυτές που απομένουν στην κατοχή της και για τις οποίες απαιτούνται για τη λειτουργία τους, επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η Κυβέρνηση ακολουθώντας τις παράλογες και ανεδαφικές μνημονιακές δεσμεύσεις, οδηγεί τη ΔΕΗ σε μη βιωσιμότητα, με αρνητικές επιπτώσεις για την ενεργειακή ασφάλεια και την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και με δραματικά αποτελέσματα για κοινωνία και οικονομία.

Η Συνομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ  και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση, ότι τέτοιου είδους αποφάσεις και επιλογές θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, αφού το ρεύμα αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια και σχέδια κλεισίματος υπηρεσιών μας, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του.

Ο προωθούμενος περιορισμός των εφοριών, ουδεμία σχέση έχει με το δήθεν περιορισμό των δαπανών, αλλά αντιθέτως εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική περιορισμού του Δημοσίου αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στον κλάδο μας, αλλά και την κοινωνία συνολικά.

Στο πλαίσιο της Ενημέρωσης αλλά και του προγραμματισμού των κινητοποιήσεων στις οποίες προσανατολίζεται ο Σύλλογός μας, προκειμένου να αποτρέψει τα σχέδια της Κυβέρνησης και της ΑΑΔΕ, πραγματοποίησε κύκλο συναντήσεων με τοπικούς φορείς, την Περιφέρεια, αλλά και Δημάρχους των περιοχών για τις οποίες σχεδιάζεται το κλείσιμο των Εφοριών (Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Πειραιά, Μοσχάτου, Ηρακλείου Αττικής). Στο σύνολο των συναντήσεων εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση των τοπικών φορέων και η αποφασιστικότητα τους να συμβάλουν στην αποτροπή του κλεισίματος των υπηρεσιών στις περιοχές τους.

Οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με παρουσία του Συλλόγου μας στα Δημοτικά Συμβούλια των περιοχών, με συναντήσεις με τους υπόλοιπους Δημάρχους αλλά και τοπικές κινήσεις πολιτών κλπ.  

Οι διεκδικήσεις του Συλλόγου μας για την αποτροπή του κλεισίματος των Εφοριών συνεχίζονται και τυγχάνουν της πλήρους αποδοχής από τις Τοπικές Κοινωνίες !

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν.Γραμματέας

 Σπανάκης Βασίλειος                                               Μέρκος Δημήτριος

Περισσότερα Άρθρα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 156 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1816
Εμφανίσεις Άρθρων
3769357