Με ανακοίνωσή τους οι τρείς Ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ ενημερώνουν για την επικείμενη συνάντηση τους (στις 18.6.2018) με τον κ. Τσακαλώτο και ταυτόχρονα μεταφέρουν τη θέση του οτι στο πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, δεν θα περιλαμβάνεται κάποια περαιτέρω εξειδίκευση για το θέμα των περιγραμμάτων, όπως επίσης και για το ζήτημα της μισθολογικής εξομοίωσης των νεοεισερχόμενων στον κλάδο,συναδέλφων..

Πατήστε εδω για να δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε καταγγελία προχώρησε ο Σύλλογος Ανατολικής Κρήτης της διαδικασίας άμεσης μετακίνησης συναδέλφων από τη ΔΟY Ηρακλείου προς της ΥΕΔΕΕ. Μετακινήσεις οι οποίες έγιναν με απόλυτη αδιαφάνεια και χωρίς να τηρηθούν οι στοιχειώδης διαδικασίες. Ταυτόχρονα ο Σύλλογος ζητάει την άμεση πρόσληψη προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών μας, ενώ τέλος καλεί την ΠΟΕ ΔΟY, να αναλάβει τις ευθύνες της και να υπερασπιστεί τους συναδέλφους απέναντι στις αυθαιρεσίες της Διοίκησης.

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ του Συλλόγου.

  ‘’ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την με αρ. ΔΔΑΔ Β 1083839 ΕΞ 2018 Απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ με την οποία εν κρυπτώ, με πλήρη αδιαφάνεια, χωρίς αίτησή και χωρίς τη θέλησή τους αποσπούνται οκτώ (8) συνάδελφοι που υπηρετούν στην Δ.Ο.Υ Ηρακλείου,  στην ΥΕΔΔΕ Ηρακλείου.

Τα ερωτήματα είναι ευλόγα:

1.    Γιατί δεν ακολουθήθηκε η συνήθης  διαδικασία της δήλωσης αίτησης προτίμησης για απόσπαση;

2.    Με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι και από ποιους;

3.    Γιατί δεν λήφθηκε υπόψη η προσωπική κατάσταση των συναδέλφων;

4.    Γιατί η ανάγκη ενίσχυσης μίας υπηρεσίας θα πρέπει να υποσκάπτει την ομαλή λειτουργία μιας άλλης;

5.    Γιατί ακόμα και σήμερα 04/06/2018 δεν έχει ενημερωθεί με επίσημο τρόπο η Δ.Ο.Υ Ηρακλείου όταν υπάλληλοι της θα πρέπει να πρέπει να παρουσιαστούν αύριο 05/06/2018 στην ΥΕΔΔΕ Ηρακλείου;

6.    Γιατί αντίστοιχα συνάδελφοι από την Δ.Ο.Υ που έχουν εκδηλώσει πρόθεση μετακίνησης προς την ΥΕΔΔΕ Ηρακλείου δεν έχουν μετακινηθεί ακόμα και στη θέση τους μετακινούνται άλλοι που ούτε αίτηση έκαναν, ούτε επιθυμούν τη μετακίνησή τους;

7.    Γιατί τέλος δεν λήφθηκε υπόψη η υπηρεσιακή κατάρτιση των αποσπασθέντων συναδέλφων, καθώς το σύνολο σχεδόν των αποσπασθέντων συναδέλφων δεν έχει εμπειρία στον προληπτικό έλεγχο;

Τονίζεται ότι, όπως αναφέρεται στο Άρθρο 68 του ν.3528/07, το οποίο επικαλείται ο Διοικητής της ΑΑΔΕ στην απόφαση απόσπασης με αριθμό (2), όπως έχει αντικατασταθεί με το Άρθρο 12 του ν.4440/16 «Η απόσπαση, ήτοι η απομάκρυνση του υπαλλήλου για ορισμένο χρονικό διάστημα από την υπηρεσία στην οποία ανήκει η οργανική θέση που κατέχει και η ανάθεση σε αυτόν καθηκόντων σε άλλη υπηρεσία, διενεργείται για την κάλυψη επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών προσωρινού χαρακτήρα, και αφορά την άσκηση καθηκόντων κλάδου για τον οποίο ο υπάλληλος διαθέτει τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα

Επισημαίνουμε ότι η αναγκαστική τοποθέτηση υπαλλήλων χωρίς προηγούμενη εμπειρία και ανάλογη εκπαίδευση σε καθήκοντα προληπτικού ελέγχου της ΥΕΔΔΕ Ηρακλείου, ενδεχομένως να λειτουργήσει βλαπτικά τόσο στα συμφέροντα της υπηρεσίας όσο και στην υπηρεσιακή τους κατάσταση.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, είμαστε αντίθετοι τόσο στην παρούσα όσο και σε οποιαδήποτε μελλοντική μετακίνηση συναδέλφων χωρίς προηγούμενη αίτηση τους και χωρίς την χρήση αντικειμενικών κριτηρίων μετακίνησης.

 

Ζητούμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη του συνόλου των επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών όλων των υπηρεσιών του κλάδου. Μόνο έτσι θα σταματήσει ο «κανιβαλισμός» ανάμεσα στις υπηρεσίες με αποκλειστικό θύμα τους εργαζόμενους.  

 

Οι αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην παραπάνω απόφαση εντείνουν την ανασφάλεια των εργαζομένων και αποτελούν, δυστυχώς, για άλλη μία φορά επιβεβαίωση  για τις δυσμενείς εξελίξεις που θα βιώσουν οι εργαζόμενοι των οικονομικών υπηρεσιών στα πλαίσια λειτουργίας της ΑΑΔΕ. Ο σύλλογός μας στηρίζει το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων για ακύρωση της ανωτέρω απόφασης, διότι τυχόν υλοποίησή της, θα αποτελέσει κακό προηγούμενο για ανάλογες αποφάσεις ανά την Ελλάδα. Αποφάσεις αδιαφανείς, επικαλούμενες «υπηρεσιακές ανάγκες»  που δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε τη βούληση, ούτε την προσωπική αλλά ούτε και την υπηρεσιακή κατάρτιση των εργαζομένων. 

 

Καλούμε άμεσα την ΠΟΕ – Δ.Ο.Υ. να καταδικάσει την αυθαίρετη απόφαση μετακίνησης, να απαιτήσει την ακύρωσή της και να υποστηρίξει έμπρακτα τα συμφέροντα των συναδέλφων.’’

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης θέτει μια σειρά ιδιαίτερα σοβαρών ζητημάτων για τις εκλογές του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ και τη διαδικασία που ακολούθησαν...

Ακολουθεί η σχετική Ανακοίνωση:

Οι πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη Προεδρείου στο ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ με τον τρόπο που διεξήχθησαν δημιούργησαν εύλογα ερωτηματικά στους συναδέλφους.

Καθώς θεωρούμε ότι η διαφάνεια  είναι το ζητούμενο σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες που αφορούν δικαιώματα των συναδέλφων, απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα προς την νέα Διοίκηση του Ταμείου ώστε  να μην υπάρξει καμία σκιά στην λειτουργία του.

  1. Γιατί η προκήρυξη των εκλογών  αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ταμείου στις 12/04/2018 με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων στις 19/04/2018 χωρίς καμιά απολύτως άλλη και με κανένα άλλο τρόπο ενημέρωση του συνόλου των μελών του ταμείου αποκλείοντας έτσι και άλλους συναδέλφους οι οποίοι θα επιθυμούσαν να καταθέσουν τις υποψηφιότητες τους;
  2. Γιατί για τα χιλιάδες μέλη του ταμείου λειτούργησε ένα και μόνο εκλογικό κέντρο, στα γραφεία του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ, αποκλείοντας ουσιαστικά την συμμετοχή για το σύνολο των από επαρχία μελών και ενός μεγάλου μέρους των από την Αττική συναδέλφων;
  3. Γιατί δεν επιλέχτηκε η επιστολική ψήφος ή άλλος πρόσφορος τρόπος ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής, στη εκλογική διαδικασία, το σύνολο των μελών του Ταμείου;
  4. Πόσοι ήταν οι συνάδελφοι που τελικά ψήφησαν και γιατί ακόμα και σήμερα δεν έχουν ανακοινωθεί τα ακριβή αποτελέσματα;

 

Τα παραπάνω, είναι ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων, σε ένα ταμείο που υποτίθεται ότι όλα τα μέλη του είναι ίσα. Σε ένα ταμείο που το κύριο του χαρακτηριστικό θα πρέπει να είναι η αξιοπιστία του, δεδομένου ότι χρηματοδοτείται αποκλειστικά με εισφορές συναδέλφων.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                               ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Απόφαση της ΠΟΕ - ΔΟΥ για παραλαβή των προτεραιοποιημένων υποθέσεων ελέγχου έτους 2018 από τους ελεγκτές με επιφύλαξη. Για να δείτε το κάλεσμα και τις οδηγίες προς τους ελεγκτές πατήστε εδώ.

Αθήνα 4.5.2018
Αρ. Πρωτ.: 1322

ΠΡΟΣ : ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΚΟΙΝ : ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ                  


   Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι


   Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας για την 30.5.2018 μετά από απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 18.4.2018.


   Η απεργία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις άλλες δύο Ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ, ΟΤΥΕ και ΟΣΥΟ με κύριο αίτημα τη συνολική επίλυση του θέματος του μισθολογίου, για ΑΑΔΕ και Υπουργείο Οικονομικών.


   Ζητάμε εξομοίωση των νέων συναδέλφων σύμφωνα με το μισθό της 1Κ και ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στον μισθό χωρίς καμία απώλεια.


   Μετά από δύο χρόνια αλλεπάλληλων επαφών με τον Υπουργό κ. Τσακαλώτο και άλλων τόσων υποσχέσεων για την μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων στις υπηρεσίες μας, λέμε όχι στον εμπαιγμό.

  • Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στην επιχειρούμενη από την ΑΑΔΕ σύνδεση του μισθού με τα περιγράμματα θέσης.
  • Λέμε ΝΑΙ στην στοχοθεσία ανά οργανική μονάδα και ΟΧΙ στην ατομική στοχοθεσία.
  • Λέμε ΟΧΙ στην εργασιακή ζούγκλα που κάποιοι θέλουν να μας επιβάλλουν.
  • Διεκδικούμε την μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων στις υπηρεσίες μας.


   Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και η προσπάθεια θα είναι διαρκής μέχρι την οριστική επίλυση.

   Καλούμε όλους τους Συλλόγους να ενημερώσουν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης.

  

   ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ   

 

   ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ             

  

   O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

   ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Οικονομικών. Για να δείτε τη σχετική αναλυτική ανακοίνωση της ΟΣΥΟ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ). Για να τυπώσετε την αίτηση συμμετοχής (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).

Περισσότερα Άρθρα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 146 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1830
Εμφανίσεις Άρθρων
3896083