Σε αποκλεισμό της ΔΟY Χανίων προχωράνε σήμερα οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Αιτία τα συνεχή φαινόμενα βίας και εκφοβισμού των εργαζομένων, εντός και εκτός υπηρεσίας. Περιστατικά που κατέληξαν ακόμα και σε τραυματισμό συναδέλφου εντός της ΔΟY.

Για τα φαινόμενα αυτά, τα οποία στη συγκεκριμένη ΔΟY πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, ο Σύλλογος Χανίων είχε και τις προηγούμενες ημέρες προειδοποιήσει με νέα σχετική ανακοίνωσή του. Ανακοίνωση με την οποία ζητούσε απ’ την πολιτική ηγεσία και την ηγεσία της ΑΑΔΕ, να πάρουν θέση και μέτρα επί του θέματος, κάτι που προφανώς δεν έγινε…

Ίσως είναι βολικό για τους υπευθύνους (Πολιτική ηγεσία και ΑΑΔΕ), να κρύβονται πίσω απ’ τους εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη Γραμμή. Να κρύβουν απ τη μία τις ευθύνες τους για την έλλειψη μέτρων προστασίας απέναντι σε οργανωμένα κυκλώματα φοροφυγάδων (οι οποίοι υπό το μανδύα των ‘’αγανακτισμένων πολιτών’’ επιτίθενται και απειλούν συναδέλφους), αλλά και ταυτόχρονα να επιχειρούν να μεταφέρουν στους απλούς εργαζόμενους τις ευθύνες για τη φορολαίλαπα, τις χιλιάδες κατασχέσεις μικροοφειλετών, τα χαράτσια κλπ κλπ κλπ.

Δείτε τη σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου Χανίων

Δείτε την προηγούμενη – προφητική ανακοίνωση του Συλλόγου Χανίων

Η απόφαση του ΣτΕ και η επικείμενη παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής, έρχεται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει, τα εδώ και καιρό λεγόμενά μας, ότι στη χώρα μας το σπορ της μεγάλης φοροδιαφυγής αναπτύσσεται γιατί δυστυχώς βρίσκει γόνιμο έδαφος.

Επανειλημμένα έχουμε αναδείξει ως εργαζόμενοι την ύπαρξη ενός πλέγματος εξουσιών που με τον τρόπο λειτουργίας του, κλείνει το μάτι στους φοροφυγάδες και περιορίζει στο ελάχιστο τη δυνατότητα των φορολογικών υπηρεσιών και των εργαζόμενων σε αυτές να κάνουν στοιχειωδώς τη δουλειά τους, χωρίς ταυτόχρονα να καθίστανται οι ελεγχόμενοι σε μόνιμο καθεστώς ομηρίας.

  • Μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, που για ανεξήγητους λόγους, σαπίζουν στις ντουλάπες και τις αίθουσες των δικαστηρίων.

 

  • Φορολογικές Υπηρεσίες που λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, με φυσικό επακόλουθο τη συνεχή συσσώρευση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων.

 

  • Εργαζόμενοι που λειτουργούν εντός ενός χαοτικού και διαρκώς μεταβαλλόμενου φορολογικού πλαισίου, γεγονός που κάνει τη δουλειά τους από δύσκολη έως αδύνατη.

 

  • Χιλιάδες ολοκληρωμένες υποθέσεις του ΣΔΟΕ οι οποίες για ανεξήγητο (;;) λόγο μετατράπηκαν σε απλά πληροφοριακά δελτία και σήμερα οδεύουν προς παραγραφή.

 

 Όλα τα παραπάνω προφανώς και δεν είναι τυχαία. Είναι κομμάτια που συνθέτουν το σκηνικό της φορολογικής ασυλίας που απολαμβάνουν ορισμένοι. Εντός αυτού του πλαισίου, η απόφαση του ΣτΕ, δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών. Ερωτήματα που πολλαπλασιάζονται εξαιτίας της σύμπτωσης της εκδοθείσας απόφασης με την έναρξη ουσιαστικά της αυτοματοποιημένης διαδικασίας μαζικών διασταυρώσεων Δηλωθέντων Εισοδημάτων και καταθέσεων στις Τράπεζες, για όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μια διαδικασία που κατέστει πλέον δυνατή μέσω ενός συστήματος που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΣΔΟΕ αρχικά δημιούργησαν (εν μέσω… δυσκολιών είναι η αλήθεια) και το οποίο σήμερα αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των φορολογικών υπηρεσιών.

 Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η ΕΝΤΟΠΙΣΜΕΝΗ πλέον ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ να οδηγηθεί στο ταμείο. Διαφορετικά θα είναι για άλλη μια φορά υπόλογη και εκτεθειμένη στους χιλιάδες μικροοφειλέτες, μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι απειλούμενοι με κατασχέσεις, καλούνται να πληρώσουν χαράτσια και φόρους που δεν αντιστοιχούν στα εισοδήματά τους.

Για να τυπώσετε την Ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Σε απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν απο κοινού οι 3 Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών για την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση τησ ΠΟΕ ΔΟΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι χιλιάδες Δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν το Ταμείο για το Στεγαστικό τους Δάνειο, εκτός του απόλυτου εγκλωβισμού στον οποίο έχουν περιέλθει τα τελευταία χρόνια, βιώνουν και την κοροϊδία απ την πλευρά του Ταμείου και της κυβέρνησης η οποία, σε υψηλό επίπεδο, διαβεβαίωνε για την προώθηση παρεμβάσεων – ρυθμίσεων που θα αντιμετώπιζαν το αδιέξοδο.

Περισσότερα...

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ...

και σοβαρές καταγγελίες για την ΠΟΕ ΔΟΥ

'' ... κατόπιν αυτών καλέσαμε την Ομοσπονδία να πάρει θέση για το κρίσιμο αυτό ζήτημα που απασχολεί το σύνολο του κλάδου, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε κάποια σχετική ενημέρωση.

Περισσότερα...

Ο Σύλλογος Εφοριακών Νομού Αττικής και Κυκλάδων και το Περιοδικό Φορολογική Επιθεώρηση της ΠΟΕ ΔΟY, συνδιοργανώνουν ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ, για τις δηλώσεις Φυσικών – Νομικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων, με συνδρομή και εισηγητές της ΑΑΔΕ.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Γιατί.... ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΔ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2251 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1346
Εμφανίσεις Άρθρων
2211068