ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το «σκάνδαλο» Novartis αναδεικνύει τα αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εδώ και χρόνια ασκούνται και θέλουν τα Δημόσια Κοινωνικά αγαθά να εμπορευματοποιούνται και να ιδιωτικοποιούνται.

Προς:

1. Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

2. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

κ. Γεώργιο Χουλιαράκη

Κοιν.:

Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κ. Έφη Αχτσιόγλου

Θέμα: Απονομή συντάξεων Δημοσίου.

Κύριοι Υπουργοί,

Όπως μας ενημέρωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η Κυβέρνηση τα τελευταία δυο χρόνια, από την ψήφιση του νόμου για τη μεταφορά της αρμοδιότητας της απονομής των συντάξεων του Δημοσίου στον ΕΦΚΑ, δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για να προετοιμάσει αυτή την ομαλή μετάβαση.

Έπειτα από συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων μεταξύ των δύο Υπηρεσιών, διαπιστώθηκε η πλήρης ανετοιμότητα του ΕΦΚΑ σε ΟΛΑ τα επίπεδα. Δεν είναι δυνατόν η ανικανότητα των «υπευθύνων» για τη δρομολόγηση των διαδικασιών, να οδηγεί σε απαξίωση του έργου που επιτελείται προς το κοινωνικό σύνολο. Η υπάρχουσα καθυστέρηση απονομής των συντάξεων θα συνεχιστεί σε μεγαλύτερο βαθμό, λόγω του ότι, ενώ το αργότερο σε δύο μήνες ο ΕΦΚΑ θα συνεχίσει ως διάδοχη κατάσταση, αυτός όχι μόνο δεν είναι έτοιμος, σε επίπεδο δομών, αλλά ούτε και σε στελέχωση με προσωπικό.

Είναι ορατός ο κίνδυνος της αύξησης του χρόνου αναμονής και δυσλειτουργίας του όποιου σχήματος δημιουργηθεί στο νέο φορέα.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σας καλεί να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η απονομή των συντάξεων του Δημοσίου.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ                  ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλληλεγγύη στις καθαρίστριες που δικάζονται στις 12.2.2018

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να δώσουν το «παρών» στη δίκη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, που κατηγορούνται για παράβαση 18  άρθρων του Ποινικού Κώδικα.  Στην πραγματικότητα, διώκονται για την αγωνιστική τους στάση προκειμένου να αποτρέψουν την απόλυση τους τη διετία 2013-14.  Η δίκη θα γίνει τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018, στις 9 π.μ., στο Η’ Πλημμελειοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων).

Περισσότερα Άρθρα...

Γιατί.... ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΔ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ