Οι εκλογές παρωδία που προγραμματίζονται για την εκλογή της Διοίκησης του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ, είναι αποκαλυπτικές. Τα περί ‘’αυτονομίας’’ του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ πήγαν περίπατο. Αυτό ήταν ένα ‘’βολικό αφήγημα’’ της ηγεσίας της Ομοσπονδίας, όταν προσπαθούσε να αποφύγει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούσαν τη σύσταση του νέου ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ (τις εισφορές, τα αποθεματικά και το δικαίωμα σε αυτά όσων δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ, τη δυνατότητα συμμετοχής και σε εκτός του υπουργείου εργαζόμενους κλπ κλπ).

Τώρα όμως ήρθε η ώρα του ελέγχου και της διαχείρισης του ‘’μαγαζιού’’. Γι’ αυτό λοιπόν με… ομοψυχία, με ενιαίο ψηφοδέλτιο, με ελεγχόμενες υποψηφιότητες, μοιρασμένες με τάξη και με βάση τη συνδικαλιστική δύναμη των παρατάξεων που συμμετέχουν, με μοιρασμένες εξ’ αρχής τις θέσεις και ουσιαστικά με τυπική και περιορισμένη συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία (απλά για να καλυφθεί η καταστατική υποχρέωση) προχωρούν στην ‘’εκλογή’’ της νέας διοίκησης.

Ιδιαίτερα τώρα που το ‘’μαγαζί’’ ετοιμάζεται να επεκτείνει τις δουλειές του. Νέα προϊόντα, με επιπλέον φυσικά εισφορές, προαναγγέλλονται μέσω του τύπου (εφάπαξ, ταμείο αλληλοβοηθείας, συνταξιοδοτικό κλπ). Το ότι επιλέχθηκαν για την προώθηση των προϊόντων μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα και μια της αντιπολίτευσης, μάλλον δεν πρέπει να μας περάσει απαρατήρητο (ΔΕΙΤΕ τα σχετικά ‘’αφιερώματα’’ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ και ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ).

Επίσης δεν θα πρέπει να μας περνάει απαρατήρητο ότι δεν μιλάνε πλέον για ταμείο των εργαζομένων στο ΥΠΟΙΚ. Οι εργαζόμενοι απλά διέθεσαν και μάλιστα χωρίς να ερωτηθούν, τα αποθεματικά που είχε το παλιό ταμείο για τη δημιουργία του ΝΕΟΥ ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ, με τη μορφή πλέον ασφαλιστικής εταιρείας, στο οποίο μπορεί να συμμετέχει το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

Όσο για τους… συντρόφους της ‘’Μετάλλαξης της ΑΣΚΙ’’, τα συνδικαλιστικά επιχειρήματα δεν είναι αρκετά για να αναδείξουν και να ερμηνεύσουν την πλήρη μεταστροφή τους. Το πέρασμα από την αντίθεση στο ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ και τη θέσπιση εισφορών, στην αναβαθμισμένη συμμετοχή και τη διεκδίκηση ηγετικού ρόλου στην ακόμα παραπέρα εξέλιξη του Ταμείου, είναι σίγουρα ενδιαφέρον.

Αναφέρουμε απλά ενδεικτικά αποσπάσματα της ανακοίνωσης της Ενιαίας ΑΣΚΙ για το ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ, λίγο καιρό πριν (Δείτε την Ανακοίνωση της ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΣΚΙ):

‘’Η ΑΣΚΙ δεν θα επιτρέψει τη μετατροπή των σωματείων μας σε ασφαλιστικές εταιρείες ή σε μεσάζοντες ιδιωτικών συμφερόντων’’

Η ΑΣΚΙ δεν θα αποδεχτεί την υιοθέτηση ακραίων πολιτικών που στον πυρήνα τους βρίσκεται η αντίληψη ότι δικαίωμα στην υγεία έχουν μόνο όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν’’.

’Η ΑΣΚΙ δεν θα κάνει εκπτώσεις στις θέσεις και τις αξίες της…’’

’Τα μέλη της ΑΣΚΙ που (υπό το προηγούμενο καθεστώς) εκλέχθηκαν στη διοίκηση του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ, καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλία άμεσης παραίτησης από τη διοίκηση του Ταμείου. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή τους, δεν συνάδει με την ιδιότητα του μέλους της παράταξής μας και ταυτόχρονα καθίσταται σαφές ότι οι όποιες τοποθετήσεις τους είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν την ΑΣΚΙ’’.

      Φαίνεται τελικά ότι τα κέντρα που προωθούσαν και επέβαλαν τη διάσπαση της ΑΣΚΙ, δεν διεκδικούσαν μόνο τη μετατροπή της σε μια κυβερνητική παράταξη στήριξης των όποιων κυβερνητικών επιλογών. Η διάσπαση ήταν μάλλον απαραίτητη για να ‘’τρέξει’’ και το εγχείρημα του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ και μάλιστα με δικό τους πρωταγωνιστικό ρόλο. Μια ενιαία και ισχυρή ΑΣΚΙ, πιστή στις αξίες και τις θέσεις που διαχρονικά και ομόφωνα είχε διαμορφώσει, ήταν ένα δύσκολο εμπόδιο για την υλοποίηση των επιλογών τους. Επιλογές που έρχονται πλέον να ταυτιστούν πλήρως με αυτές των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ, οι οποίες διαχρονικά (και λόγω ιδεολογικής τοποθέτησης) υπηρετούν την άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση και της υγείας.

Ο καθένας λοιπόν μπορεί εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματά του… Εμείς θα κλείσουμε απλά με ένα ακόμα απόσπασμα της τελευταίας ανακοίνωσης της ΕΝΙΑΙΑΣ τότε ΑΣΚΙ για το ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ….

‘’Όσοι προσπαθούν να εμφανίσουν τα επαγγελματικά ταμεία ως απαραίτητο πυλώνα της κοινωνικής ασφάλισης και ως δήθεν ανάχωμα στην επέλαση της ιδιωτικής ασφάλισης, έχουν στην ουσία ενδώσει στη νεοφιλελεύθερη λογική του ‘’όλα να γίνουν ιδιωτικά’’, έχουν υιοθετήσει την απόσυρση του κράτους από την υποχρέωσή του να παρέχει υγεία για όλους τους πολίτες, έχουν αποδεχτεί το δόγμα ότι ‘’όποιος πληρώνει έχει ασφάλιση’’.

 

Μια άποψη που εμείς ως ΑΣΚΙ-ΑΚΕ θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και καλούμε τους συναδέλφους / ισσες να παλέψουν ενάντια στη ιδιωτικοποίηση της υγείας και της ασφάλισης από τα ίδια μας τα σωματεία.

                               Αθήνα, 23.4.2018

Τηλ. Επικοινωνίας:

               Μέρκος Δ. (6973991235), Ρόδης Γ. (6985740894), Σκλαβάκη Φ. 697189 80 89, Σιώζιος Χ (6972234003),

                                                           Στολάκη Μ. (6973228577), Μπίκας Π. (6986060901)

 

Για να τυπώσετε την Ανακοίνωση της ΑΣΚΙ - ΑΚΕ ΠΑΤΗΣΤΕΕΔΩ  ή   ΕΔΩ

     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ - ΑΚΕ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Στις 8.3.2018 οι εκπρόσωποι της ΑΣΚΙ – ΑΚΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟY (Μέρκος Δημήτρης και Ρόδης Γιώργος) ενημέρωσαν με σχετικό ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) τους συναδέλφους για την συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσε η Ομοσπονδία για την αντισυνταγματικότητα της ΑΑΔΕ. Στο κλείσιμο δε του σημειώματος επισημάνθηκε η απουσία από το δικαστήριο της ηγεσίας της ΠΟΕ ΔΟY (της πλευράς δηλαδή που προκάλεσε τη συζήτηση για την αντισυνταγματικότητα της ΑΑΔΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας!!!!), γεγονός που δημιούργησε πολλές απορίες και ερωτηματικά στους παρευρισκόμενους, αλλά και στους συναδέλφους, μετά την ενημέρωσή μας. Το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ έκλεινε εκφράζοντας την απορία αν η απουσία της ΠΟΕ ΔΟY είναι ενταγμένη στην κυρίαρχη λογική της μη διατάραξης των ‘’αρμονικών σχέσεων’’ με την πολιτική ηγεσία και την ηγεσία της ΑΑΔΕ.

Δεν γνωρίζουμε τι ήταν ακριβώς αυτό που ενόχλησε τόσο πολύ την ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟY, αφού επί της ουσίας παραθέσαμε γεγονότα, τα οποία ούτε και η ίδια αμφισβητεί σε μεταγενέστερο – απαντητικό της κείμενο. Το γεγονός όμως ότι καταφεύγει σε ΨΕΥΔΗ, ΛΑΣΠΗ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, δείχνει δυστυχώς ότι το πρόβλημα της Ομοσπονδίας μας είναι μεγαλύτερο, από αυτό της αδυναμίας της να διαχειριστεί την όποια κριτική τής ασκείται, πολύ δε περισσότερο να την εκλάβει ως προωθητική δύναμη που θα την βοηθήσει να αντιμετωπίσει τα όποια λάθη της ή παραλείψεις.

Είναι τουλάχιστον… πρωτότυπο να δέχονται κριτική ότι αδιαφόρησαν και δεν στήριξαν την αίτηση ακύρωσης τα μέλη του Γ.Σ. της Ομοσπονδίας που και με τη φυσική τους παρουσία στο δικαστήριο ενδιαφέρθηκαν για το τι θα ειπωθεί στη δίκη, ενημερώνοντας γι' αυτήν το σύνολο των συναδέλφων.

Για πρώτη φορά η Ομοσπονδία με επίσημη ανακοίνωσή της στρέφεται κατά μελών του Γενικού Συμβουλίου, για απόψεις που τόλμησαν να διατυπώσουν, ρίχνοντας μάλιστα ΛΑΣΠΗ και λέγοντας ΨΕΜΑΤΑ. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να χρεώνει… άρνηση υπογραφής της προσφυγής στο μέλος της παράταξής μας και πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Αττικής & Κυκλάδων (Μέρκο Δημήτρη), όταν είναι γνωστό ότι:

 • Δεν ζητήθηκε από εκπρόσωπο κανενός Πρωτοβάθμιου Συλλόγου των τριών Ομοσπονδιών (άρα ούτε και της Αττικής & Κυκλάδων) να υπογράψει την προσφυγή.
 • Tην προσφυγή υπέγραψαν ΜΟΝΟ (6 εκπρόσωποι) οι Πρόεδροι και οι Γραμματείς των τριών Ομοσπονδιών (ΠΟΕ ΔΟY, ΟΣΥΟ, ΟΤΥΕ).

Τέτοιες όμως λογικές και ενέργειες, ενισχύουν την εσωστρέφεια και βυθίζουν ακόμα περισσότερο στην ανυποληψία την Ομοσπονδία μας και για αυτό φέρουν μεγάλη ευθύνη όσοι Συντάσσουν, Συνυπογράφουν ή Ανέχονται τέτοιου είδους ανακοινώσεις.

Η ΛΑΣΠΗ όμως της ηγεσίας της ΠΟΕ ΔΟY, δεν μπορεί να σκεπάσει τα υπαρκτά και ακόμα αναπάντητα ερωτήματα…

 1. Γιατί η ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟY αποφάσισε να απέχει σύσσωμη από μία τόσο σημαντική για τον κλάδο συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που άλλωστε η ίδια προκάλεσε;
 2. Για ποιο λόγο υποβάθμισε όλη την προηγούμενη περίοδο τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αντιμετωπίζοντας την ως μια τυπική διαδικασία, προδικάζοντας επί της ουσίας το αποτέλεσμα αυτής;
 3. Για ποιο λόγο η ΠΟΕ ΔΟY δεν εκμεταλλεύτηκε τη συγκεκριμένη διαδικασία προκειμένου να αναδείξει το θέμα της ΑΑΔΕ και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει τόσο στους πολίτες, αλλά και τους εργαζόμενους;
 4. Γιατί ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις υπάρχουν Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις, Κινητοποιήσεις, Συνεντεύξεις Τύπου κλπ, στη συγκεκριμένη περίπτωση επιλέχθηκε το ‘’θάψιμο’’ της υπόθεσης;
 5. 5.Τι είναι τελικά αυτό που ενόχλησε τόσο πολύ την ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟY; Το ότι έμαθαν οι συνάδελφοι ότι απουσίαζε από το δικαστήριο ή το γεγονός ότι αυτή τους η κίνηση εντάσσεται προφανώς στη λογική της διατήρησης των ‘’αρμονικών τους σχέσεων’’ με την ηγεσία της ΑΑΔΕ και την Πολιτική ηγεσία;

Αγαπητές/οί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Είμαστε οι τελευταίοι (και έχουμε κατηγορηθεί γι’ αυτό) που πιστεύουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων, ειδικά σε περιόδους μνημονίων, θα δοθούν από τις αίθουσες των δικαστηρίων. Στηρίξαμε παρ’ όλα αυτά και πιέσαμε για την κατάθεση της συγκεκριμένης προσφυγής τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη αυτή να αποτελέσει μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών που θα αναδείκνυαν το ζήτημα της ΑΑΔΕ, τις συνέπειες αυτού του μορφώματος, αλλά και τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας που το νομοθέτησε.

Μια διαδικασία που θα μας έφερνε κοντά με τους χιλιάδες πολίτες που πλήττονται απ τα μνημόνια και που πρόκειται να έρθουν αντιμέτωποι το επόμενο διάστημα με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς της ΑΑΔΕ. Μια διαδικασία που θα αναδείκνυε ότι έχει χαθεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία της εθνικής κυριαρχίας, αυτό του ελέγχου των δημοσίων εσόδων από την εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Μια διαδικασία που θα καθιστούσε σαφές ότι ο έλεγχος των δημοσίων εσόδων έχει μεταφερθεί στη σφαίρα των δανειστών. Μια διαδικασία που εν τέλει θα δημιουργούσε, εκτός των άλλων, καλύτερες προϋποθέσεις ΚΑΙ για τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης. Κάτι που δεν έγινε, και προφανώς όχι τυχαία.

Κλείνοντας τέλος… θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση και φυσικά προς την ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟYΗ λάσπη και οι επιθέσεις κάθε άλλο παρά μας πτοούν. Το αντίθετο μάλιστα, μάλλον επιβεβαιώνουν ότι δρόμος που επιλέξαμε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση… Αυτό το δρόμο πρόκειται να ακολουθήσουμε και το επόμενο διάστημα, απέναντι στις λογικές συμβιβασμού. Απέναντι στις λογικές του ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ και ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ (παλιού και νέου) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.

ΑΣΚΙ - ΑΚΕ

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Για να τυπωσετε την Ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Εδώ και καιρό ξετυλίγεται η σθεναρή αντίδραση κινημάτων, φορέων και απλών πολιτών, ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στα εγχώρια και ξένα συμφέροντα που έχουν βάλει στο μάτι την λαϊκή κατοικία.

Περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Εκδικάστηκε χθες 7.3.18 στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή για την αντισυνταγματικότητα του νόμου ίδρυσης της ΑΑΔΕ. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, διατυπώθηκαν με σαφήνεια οι λόγοι για τους οποίους το μόρφωμα της ΑΑΔΕ και η ίδρυση αυτής, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προβλέψεις του Συντάγματος. Ταυτόχρονα εξηγήθηκαν οι λόγοι για τους οποίους η ύπαρξη της ΑΑΔΕ έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της κοινωνίας, καθώς και οι αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρχουν στους εργαζόμενους στην Αρχή.

Χαρακτηριστική μάλιστα στιγμή αποτέλεσε η αναφορά στο υπόμνημα της ΑΑΔΕ, η οποία ουσιαστικά αποδέχτηκε την περιορισμένη εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα για τους εργαζόμενους στην Αρχή.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί η επιμονή της νομικής εκπροσώπησης της ΑΑΔΕ στο επιχείρημα της έλλειψης έννομου συμφέροντος απ’ την πλευρά των εργαζομένων, ζητώντας ουσιαστικά να απορριφθεί η προσφυγή χωρίς το δικαστήριο να υπεισέλθει στην ουσία της υπόθεσης. Θέση και επιχειρήματα τα οποία προκάλεσαν πολλές φορές την έντονη αντίδραση της κατάμεστης αίθουσας.

Το δικαστήριο ολοκλήρωσε τη χθεσινή του διαδικασία, παρέχοντας προθεσμία μέχρι τις 16.3.18 στις δύο πλευρές, για την προσκόμιση συμπληρωματικών υπομνημάτων.

Σημ.:Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προξένησε το γεγονός της απουσίας από αυτή τη σημαντική και κρίσιμη διαδικασία εκπροσώπων της διοίκησης της Ομοσπονδίας. Σε μια δίκη που διεξάγονταν μερικά μέτρα από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, δίκη που προκάλεσε η ίδια (υλοποιώντας συνεδριακές και άλλες αποφάσεις) και ήταν προγραμματισμένη εδώ και δυο μήνες, δεν παραβρέθηκε κανένα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Γεγονός που προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων και αρνητικών σχολίων απ’ τους παρευρισκόμενους (συναδέλφους, δημοσιογράφους, πολιτικούς, εκπροσώπους δικηγορικών συλλόγων κλπ). Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό δεν είναι ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια οικοδόμησης και διατήρησης των καλών σχέσεων με την ηγεσία της ΑΑΔΕ και την Κυβέρνηση. Ένα ακόμα δείγμα ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ και ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ συνδικαλισμού.

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΚΙ – ΑΚΕ

στο Γ.Σ. της ΠΟΕ ΔΟY

Μέρκος Δημήτρης

Ρόδης Γιώργος

Ο κλάδος μας βρίσκεται μπροστά σε ένα ακόμα επεισόδιο στη διαδικασία συρρίκνωσης των φορολογικών υπηρεσιών. Την εδώ και χρόνια διαδικασία απαξίωσης των υπηρεσιών μας, ακολουθεί αυτή του οριστικού κλεισίματος ενός μεγάλου αριθμού αυτών. Η επιλογή αυτή της ΑΑΔΕ, αποτελεί την καλύτερη εξήγηση στο γιατί τόσο καιρό οι υπηρεσίες μας αφήνονταν έρμαιο των προβλημάτων τους. Γιατί λειτουργούν με τεράστια κενά σε ανθρώπινο δυναμικό, γιατί στερούνται βασικής υλικοτεχνικής υποδομής, γιατί δεν καλύπτονταν οι κενές θέσεις προϊσταμένων,   γιατί… γιατί… γιατί…

Η απάντηση φυσικά βρίσκεται στην εδώ και καιρό ειλημμένη απόφαση της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ και της ΑΑΔΕ, να προχωρήσουν σε νέο μαζικό κλείσιμο εφοριών. Η δημιουργία συνθηκών διάλυσης, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου το κλείσιμο των εφοριών να εμφανιστεί ως αναγκαιότητα ή ακόμα και… ως μεταρρύθμιση, έργο που έχουμε ζήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Η επιλογή άλλωστε δημιουργίας ενός μικρού και απόλυτα ελεγχόμενου φορολογικού μηχανισμού, που θα εντάσσεται στην δήθεν «Ανεξάρτητη» Αρχή, με ταυτόχρονη μεταφορά αντικειμένων σε ιδιώτες, βρίσκεται στον πυρήνα όλων των μνημονίων, παλαιότερων και νεότερων. Πολιτικές, που υλοποιεί και η σημερινή Κυβέρνηση ξεχνώντας φυσικά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις της, για την επαναλειτουργία των ΔΟY, την κατάργηση της ΓΓΔΕ, την επαναφορά αντικειμένων που έχουν δοθεί σε ιδιώτες κλπ κλπ.

Το σχέδιο της ΑΑΔΕ λοιπόν που προβλέπει το κλείσιμο 20 περίπου εφοριών (στη συγκεκριμένη φάση) είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για την προοπτική του κλάδου και το μέλλον των εργαζομένων…

 • Οι ΔΟY ‘’υποδοχής’’, στις οποίες θα μεταφερθεί η χωρική αρμοδιότητα των εφοριών που κλείνουν, προβλέπεται να έχουν λιγότερους εργαζόμενους (!!!) από αυτούς που έχουν σήμερα. Σε εφορίες που σήμερα λειτουργούν (όπως είναι γνωστό) οριακά, θα διπλασιάσουμε το έργο και ταυτόχρονα θα μειώσουμε το προσωπικό!!!.   Παραδείγματα:

 

1ο: Για τη ΔΟY Αγίων Αναργύρων, η οποία καλύπτει μια περιοχή 193.500 κατοίκων, προβλέπονται σήμερα 103 Οργανικές Θέσεις. Με τη συγχώνευση της ΔΟY Αχαρνών (37 οργανικές θέσεις), θα προστεθεί μια περιοχή με επιπλέον 106.000 κατοίκους. Παρ’ όλα αυτά η συγκεκριμένη ΔΟY θα κληθεί να φέρει εις πέρας το έργο της με 100 υπαλλήλους !!!

 

2ο: Για τις δύο ΔΟY της Πάτρας, προβλέπονται συνολικά 166 Οργανικές Θέσεις. Για τη νέα υπηρεσία που θα έχει την ευθύνη της συνολικής περιοχής προβλέπονται 125 συνολικά υπάλληλοι!!!!.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση για το σύνολο των ΔΟY που συγχωνεύονται…

  

 • Με την παραπάνω διαδικασία προβλέπεται η ‘’εξοικονόμηση’’ 289 υπαλλήλων. Υπαλλήλων με αβέβαιο προορισμό. Υπαλλήλων που μερικές εβδομάδες πριν τοποθετήθηκαν με τυμπανοκρουσίες σε περιγράμματα θέσεις. Περιγράμματα όμως που καταργούνται και αυτά μαζί με τις ΔΟY, με μια απόφαση του Διοικητή, αφήνοντας τους συναδέλφους ουσιαστικά ξεκρέμαστους!!!!.

 

Όσον αφορά το επιχείρημα της δήθεν εξοικονόμησης πόρων και της διαφάνειας ως προς την επιλογή των κτιρίων για τη στέγαση των υπηρεσιών μας, θα ήταν ενδιαφέρον η ηγεσία της ΑΑΔΕ να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της επιτροπής που η ίδια συγκρότησε (με ημ/νία 21.4.2016) και αντικείμενο αυτής, τη στέγαση των υπηρεσιών μας, σε όλη τη χώρα, σε κτίρια κατάλληλα και οικονομικότερα. Πόρισμα το οποίο προφανώς θα… υπάρχει, αφού προχωράει σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών, επιλογής κτιρίων κλπ. Πόρισμα το οποίο αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα μετά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα πυρκαγιών στις υπηρεσίες μας (Λάρισα, Γλυφάδα, Δ’ Αθηνών), που επαναφέρουν το ζήτημα της καταλληλότητας των κτιρίων και της ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες.

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Το έργο του κλεισίματος εφοριών το έχουμε ξαναζήσει, με τους ίδιους περίπου πρωταγωνιστές. Την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, την ηγεσία της ΑΑΔΕ (παλαιότερα ΓΓΔΕ) και φυσικά τους πάντα πρόθυμους υπηρεσιακούς παράγοντες. Θέλουμε όμως να πιστεύουμε ότι κομπάρσος σε αυτό το έργο δεν θα είναι για άλλη μια φορά η ηγεσία της Ομοσπονδίας μας. Οι συνειρμοί όμως, με παλαιότερες περιόδους κατά τις οποίες κορυφαία στελέχη της Ομοσπονδίας συμμετείχαν στις διαδικασίες κλεισίματος εφοριών, είναι αναπόφευκτοι…

 

 • Για ποιο λόγο το κλείσιμο των εφοριών δεν αποτελεί σήμερα αντικείμενο της ατζέντας της ΠΟΕ ΔΟY;

 

 • Πως είναι δυνατός να υπάρχουν ανακοινώσεις από μια σειρά Συλλόγους και η ΠΟΕ ΔΟY να λάμπει δια της απουσίας της, όταν μάλιστα ο Διοικητής την έχει αναγάγει ως το μοναδικό (από την πλευρά των εργαζομένων) συνομιλητή του για το κλείσιμο των εφοριών;

 

 • Για ποιο λόγο η Ε.Ε. της Ομοσπονδίας δεν έχει ακόμα συνεδριάσει παρά το γεγονός ότι έχει στα χέρια της ΕΠΙΣΗΜΑ το σχέδιο συγχωνεύσεων εδώ και ΤΡΕΙΣ περίπου ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ και ενώ γνωρίζει ότι τα χρονικά περιθώρια είναι ιδιαίτερα στενά;

 

 • Για ποιο λόγο η Ομοσπονδία δεν έχει ζητήσει το πόρισμα της επιτροπής για τη στέγαση των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, προκειμένου να απαντήσει και στο επιχείρημα της δήθεν εξοικονόμησης πόρων;

 

 • Η στάση αυτή της Ομοσπονδίας είναι ζήτημα αδυναμίας ή επιλογής να αφεθούν για άλλη μια φορά τα πράγματα να δρομολογηθούν και η όποια ‘’διαφωνία - αντίδραση’’ να εκφραστεί για την τιμή των όπλων όταν όλα θα έχουν τελειώσει;

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

 • Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αφωνία της Ομοσπονδίας δεν οφείλεται στην επιλογή, της μη διατάραξης των (μάλλον αρμονικών) σχέσεών της με την ηγεσία της ΑΑΔΕ και παράλληλα (για να είναι όλοι ευχαριστημένοι) της μη ανάδειξης των ευθυνών της Κυβέρνησης για τη συρρίκνωση του Δημοσίου και την προώθηση αντικειμένων σε ιδιώτες.

 

 • Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κλάδος και οι εργαζόμενοι σε αυτόν δεν θα πέσουν για άλλη μια φορά θύματα του ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ και ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ συνδικαλισμού που δυστυχώς μόνο τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν εκπροσωπεί…

Καλούμε την Ομοσπονδία, έστω και καθυστερημένα, να αναλάβει το ρόλο και τις ευθύνες που της αντιστοιχούν. Το σχέδιο αυτό για κλείσιμο εφοριών δεν θα είναι το τελευταίο (όπως δεν ήταν και τα προηγούμενα) και δεν είναι ανεξάρτητο απ’ όλα όσα λαμβάνουν χώρα στον κλάδο μας με τα περιγράμματα, τα ατομικά μισθολόγια, τις επερχόμενες αξιολογήσεις κλπ.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

 • Να μην υλοποιηθεί το σχέδιο κλεισίματος των ΔΟY.
 • Να ενισχυθούν ΑΜΕΣΑ οι υπηρεσίες μας με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.
 • Παλεύουμε για τη διασφάλιση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ χαρακτήρα των υπηρεσιών μας, ενάντια στα σχέδια εκχώρησης και νέων αντικειμένων σε ιδιώτες.
 • Αντιστεκόμαστε στη μετατροπή μας σε κυνηγούς κεφαλών και τη σύνδεση των μισθών μας με το βαθμό επίτευξης ατομικών στόχων.
 • Παλεύουμε με όλη την κοινωνία για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, στη βάση της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών.
 • Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του ‘’μορφώματος’’ της ΑΑΔΕ.

 

Αθήνα, 5.3.2018

 Για να τυπώσετε την ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η προωθούμενη για το αμέσως επόμενο διάστημα σύνδεση μισθού με τα περιγράμματα θέσης, αποτελεί αναμφισβήτητα μια ιδιαίτερα αρνητική προοπτική για τον κλάδο, τα μισθολογικά ζητήματα και τις συνθήκες εργασίας. Η προσπάθεια δε να εμφανιστεί η διαδικασία αυτή, ως εργαλείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μισθολογικής διαφοροποίησης των νεοεισερχόμενων στον κλάδο συναδέλφων, αποκαλύπτει την απόλυτη υποκρισία και τον εμπαιγμό των τελευταίων μηνών, απ’ την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας και της ηγεσίας της ΑΑΔΕ.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 74 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1829
Εμφανίσεις Άρθρων
3886542