Κυριακή
29 / 05 / 2022
3 Νέα Άρθρα

Τι και αν η αυριανή ημέρα (Δευτέρα 16.9.19), είναι η ημέρα έναρξης λειτουργίας της Φορολογικής Ακαδημίας στο νέο κτίριο, κάτι βέβαια που κατέστη δυνατό μετά τις τεράστιες προσπάθειες των εκεί εργαζόμενων οι οποίοι έβαλαν (κυριολεκτικά) πλάτη…

Περισσότερα...

Τις τελευταίες ώρες μαθαίνουμε ότι και δεύτερη Ελεγκτική Εταιρεία αναλαμβάνει έργο στην ΑΑΔΕ. Οι πληροφορίες λένε ότι η Ελεγκτική Ernst & Young πρόκειται τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει την εκπαίδευση υπαλλήλων της ΑΑΔΕ σε ζητήματα ελέγχου και συγκεκριμένα στις έμμεσες τεχνικές ελέγχου. Η εκπαίδευση θα αρχίσει αύριο ΠΕΜΠΤΗ 12.9.19 στο Αμφιθέατρο της Καρ. Σερβίας.

 • Μια εξέλιξη που έρχεται να ακολουθήσει την είσοδο της PWCστο τμήμα της είσπραξης και την εκπαίδευση των υπαλλήλων του ΚΕΟΦ.
 • Μια εξέλιξη που δυστυχώς επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της Αυτόνομης Κίνησης ότι οι υπηρεσίες μας είναι έρμαιο και τις λυμαίνονται οι Ελεγκτικές Εταιρείες. Εταιρείες οι οποίες αναλαμβάνουν ρόλο όχι μόνο στην εκπαίδευση του προσωπικού, αλλά καθορίζουν και την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών μας, τις διαδικασίες ελέγχου, τις διαδικασίες είσπραξης κλπ.
 • Μια εξέλιξη η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα (όχι βέβαια για πρώτη φορά) τη συνδιοίκηση της ομοσπονδίας (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΑΣΚΙ) η οποία σφυρίζει αδιάφορα, υποβαθμίζει τη σημασία της εισόδου των ελεγκτικών και ακυρώνει κινητοποιήσεις έξω απ’ το ΚΕΟΦ (που είχαν αποφασιστεί ΟΜΟΦΩΝΑ), μετά προφανώς τις άνωθεν συστάσεις…

Ρωτάμε λοιπόν της ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟY …

 1. Ισχύει ή όχι ότι η Ernst & Young θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε προσωπικό της ΑΑΔΕ (στο αμφιθέατρο της Καρ. Σερβίας) τις επόμενες ημέρες;
 2. Ισχύει ή όχι ότι Μεγάλη Δικηγορική Εταιρεία έχει επίσης αναλάβει μέρος της εκπαίδευσης των υπαλλήλων στο ελεγκτικό κομμάτι;
 3. HΟμοσπονδία γνωρίζει για τα παραπάνω και αν όχι… πώς γίνεται να μαθαίνει πάντα τελευταία για όλα τα… ‘’δύσκολα’’ θέματα (στα οποία θα έπρεπε να αντιδράσει με δυναμικό τρόπο) παρά τις συναντήσεις της, μέρα παρά μέρα, με την ηγεσία της ΑΑΔΕ;
 4. Αν υποθέσουμε ότι τώρα ενημερώνεται… θα αντιδράσει ή θα περιοριστεί σε μια ακόμα ‘’σκληρή ανακοίνωση’’;

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

 Στις 30.8.2019 η Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών έφερε στην επιφάνεια, με δημοσίευση στο www.eforiakoi.org, έγγραφο απ’ το οποίο προκύπτει η εμπλοκή της ελεγκτικής εταιρείας pwc στην εκπαίδευση του προσωπικού της ΑΑΔΕ και τις διαδικασίες λειτουργίας του ΚΕΟΦ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας που έγινε την Τρίτη 3.9.2019 η Αυτόνομη Κίνηση έθεσε το ζήτημα και κατέθεσε πρόταση για άμεση και δυναμική αντίδραση της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα (πέραν των άλλων πρωτοβουλιών) τον αποκλεισμό (την επομένη ημέρα - Τετάρτη 4.9.19) του χώρου όπου θα πραγματοποιούνταν η εκπαίδευση. Πρόταση η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Ταυτόχρονα η Πρόεδρος θα έθετε το ζήτημα και σε συναντήσεις που θα ακολουθούσαν, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, με την ηγεσία της ΑΑΔΕ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενημερωθήκαμε απ’ την Ομοσπονδία ότι δεν θα βρίσκονταν την επόμενη ημέρα στο χώρο της εκπαίδευσης εκπρόσωπος της εταιρείας, οπότε καλό θα ήταν να μετατεθεί η κινητοποίηση για τη Δευτέρα 9.9.19. Παρά τη διαφωνία μας (και όχι μόνο τη δική μας), καταλήξαμε στη μετάθεση της κινητοποίησης για τη Δευτέρα.

Παρ’ όλα αυτά, την επομένη βρεθήκαμε (ως εκπρόσωποι παρατάξεων του Συλλόγου) στη ΙΖ Αθηνών, όπου εδρεύει το ΚΕΟΦ και διαπιστώσαμε ότι παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις, η pwc βρισκόταν στο κτίριο και το πρόγραμμα της εκπαίδευσης προχωρούσε κανονικά. Όσον αφορά δε το αυτονόητο αίτημά μας (προς τους υπευθύνους της όλης διαδικασίας) που αφορούσε τη γνωστοποίηση του περιεχομένου της σύμβασης με την pwc, η απάντηση ήταν ότι η σύμβαση είναι … ΑΠΟΡΡΗΤΗ.

Την Πέμπτη η Ομοσπονδία κάλεσε σε έκτακτη διαπαραταξιακή σύσκεψη για την Παρασκευή 6.9.19, προκειμένου ‘’να ξαναδούμε τι θα κάνουμε τη Δευτέρα’’…

Της συνάντησης προηγήθηκε η διακίνηση απόψεων με περιεχόμενο… ‘’υπερεκτιμάμε το όλο ζήτημα’’, ‘’εντάξει… δεν είναι και η πρώτη φορά που μπαίνουν οι ιδιώτες’’, ‘’πως κάνουμε έτσι… απλά σεμινάρια είναι’’ κλπ. κλπ.

Στη σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή, υπήρξε ενημέρωση για νέες επαφές της ηγεσίας της ΠΟΕ ΔΟY με τον Κ. Πιτσιλή και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου σύμφωνα με την ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟY… οι εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν επαρκείς!!!!!

Αποτέλεσμα όλων αυτών και με τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ (ΔΥΣΥΕ) και ΑΣΚΙ, αποφασίστηκε η ακύρωση της κινητοποίησης που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα και η έκδοση απλά σκληρής (…όπως είπαν) ανακοίνωσης. Το γιατί θα εκδώσουν σκληρή ανακοίνωση, για ένα θέμα που τελικά δεν είναι και τόσο σοβαρό, είναι αξιοσημείωτο. Το γιατί επίσης η ΑΣΚΙ που τις προηγούμενες ημέρες κατήγγειλε με ανακοίνωσή της την είσοδο ιδιωτών, σήμερα ευθυγραμμίζεται με τις συστάσεις της ηγεσίας της ΑΑΔΕ και συναινεί (από κοινού με ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ) στην ακύρωση της κινητοποίησης είναι σίγουρα ενδιαφέρον (Ίσως να παρασύρθηκαν αρχικά από αντιπολιτευτικό οίστρο, αλλά στη συνέχεια να θυμήθηκαν ποιοι ψήφισαν το νόμο που επιτρέπει στις ελεγκτικές να εισέλθουν στις υπηρεσίες μας).

Παρ’ όλα αυτά σήμερα Δευτέρα 9.9.2019, πραγματοποιήθηκε έξω απ’ τη ΙΖ Αθηνών κινητοποίηση, όπου καταγγέλθηκε η είσοδος των ελεγκτικών – εισπρακτικών στις υπηρεσίες μας και ενημερώθηκαν συνάδελφοι και πολίτες.

Αθήνα, 9.9.2019

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Για να τυπώσετε το ενημερωτικό ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Με Δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ (7.8.19), γνωστοποιήθηκε το νέο πακέτο κατάργησης υπηρεσιών που προωθείται για το επόμενο διάστημα. Είχε προηγήθεί ενημέρωση της ΠΟΕ ΔΟY απ’ τον κ. Πιτσιλή για το σχέδιο κατάργησης – συγχώνευσης (sic) υπηρεσιών το οποίο, σ’ αυτή τη φάση, περιλαμβάνει… τη Β’ Περιστερίου, την ΙΔ’ Αθηνών, τη ΣΤ Θεσσαλονίκης, την Α΄ Θεσσαλονίκης, την Η’ Θεσσαλονίκης, τη Δ.Ο.Υ Βύρωνα, τη ΔΟY Aγίου Δημητρίου, το Π. Φάληρο, τη ΔΟY Ψυχικού, το Χαλάνδρι, τη ΔΟY Αχαρνών, ενώ στην Πάτρα και στο Βόλο θα παραμείνει από μία ΔΟY απ’ τις δύο που υπάρχουν σήμερα.

 Η ΑΑΔΕ επικαλείται το σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών μας (με τα γνωστά αποτελέσματα) που ξεκίνησε με το 1ο μνημόνιο και εξελίσσεται – υλοποιείται, παρά το… ‘’τέλος’’ των μνημονίων. Επικαλείται την ανάγκη δημιουργίας ισχυρών ΔΟY, αλλά ταυτόχρονα μιλάει και για εξοικονόμηση προσωπικού μέσω των καταργήσεων (!!!). Μιλάει για εξοικονόμηση ενοικίων, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να γνωστοποιήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το ύψος των ενοικίων των υπηρεσιών που σχεδιάζεται να παραμείνουν. Μιλάει για αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων, αλλά στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ απορρίπτουν το δωρεάν προσφερόμενο κτίριο απ’ την περιφέρεια και προωθούν τη στέγαση της ΔΟY σε κτίριο Ιδιώτη.

Τα σαθρά και συχνά αυτοαναιρούμενα επιχειρήματα της ΑΑΔΕ και της πολιτικής ηγεσίας, δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό σχέδιο τους που δεν είναι άλλο απ’ το δραστικό περιορισμό των δομών και των αντικειμένων των υπηρεσιών μας.

 Άλλωστε το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, που έφερε στη Δημοσιότητα το www.eforiakoi.org και μιλάει για την είσοδο της Ελεγκτικής Εταιρείας PWC στην εκπαίδευση αλλά και ουσιαστικά στη λειτουργία της νέας υπηρεσίας του ΚΕΟΦ, είναι απολύτως ενδεικτικό των προθέσεών και των σχεδίων τους για το μέλλον των υπηρεσιών μας.

 Λογική που απ’ ότι φαίνεται ασπάζεται και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας μας, αν λάβουμε υπόψιν την ανυπαρξία οποιασδήποτε αντίδρασης στις εξαγγελίες της ΑΑΔΕ για κλείσιμο των εφοριών, αλλά και την προσπάθεια ωραιοποίησης ουσιαστικά αυτών. Το ενημερωτικό άλλωστε της ΠΟΕ ΔΟY για τη συνάντηση με τον Πιτσιλή (της 12.7.19), αναφέρει… ‘’Ρωτήσαμε τον κ. Πιτσιλή τι σκοπεύει να κάνει με τις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ, αν θα προχωρήσουν και πότε…’’, που περισσότερο με προσμονή μοιάζει παρά με έκφραση διαφωνίας.

 Προφανώς γι’ αυτό και στο κείμενο των αποφάσεων του τελευταίου Γενικού Συμβουλίου (16.7.2019) και παρά το γεγονός ότι οι συγχωνεύσεις αποτέλεσαν θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, καμιά απόφαση δεν ελήφθη για αντίδραση στις εξαγγελίες του ΔΙΟΙΚΗΤΗ.

 Τα πράγματα όμως έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και η συνδικαλιστική ηγεσία (πρώην κυβερνητικοί, νυν κυβερνητικοί, μόνιμα… κυβερνητικοί ή εργοδοτικοί κλπ), οφείλουν, έστω και τώρα, να απεμπλακούν από πολιτικές, κυβερνητικές, εργοδοτικές κλπ σκοπιμότητες και να υπερασπιστούν, όπως έχουν ευθύνη, τα συμφέροντα των εργαζομένων και το Δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών μας.

Διαφορετικά δεν θα μιλάμε για ανοχή στα εκάστοτε κυβερνητικά σχέδια, αλλά για την απόλυτη συνενοχή….

 

Αθήνα, 3.9.2019

 

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Για να τυπώσετε την ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να ικανοποιήσει προεκλογικά ψηφοφόρους του, δηλώνει δημόσια ότι δεν θα στέλνει το ΣΔΟΕ για Ελέγχους. Ο Υπουργός Τουρισμού (και πρώην επικεφαλής των ΄΄ανεξάρτητων’’ φορολογικών υπηρεσιών !!!) κ. Θεοχάρης καλεί δημόσια – δεσμεύεται σε αναστολή των φορολογικών ελέγχων στη Σαμοθράκη, προφανώς για να ικανοποιήσει το δικό του ακροατήριο, των επαγγελματιών του τουρισμού, δίνοντας τους ουσιαστικά πράσινο φως στο να φοροδιαφεύγουν…

Φορολογικές υπηρεσίες λάφυρο Μαυρογιαλούρικων επιλογών, αντιλήψεων και πολιτικών που αντιλαμβάνονται το ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών ως εργαλείο εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων.

Τουλάχιστον ας σταματήσει η υποκρισία της δήθεν στήριξης των εργαζομένων που καθημερινά δέχονται επιθέσεις προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους. Οι επιθέσεις αυτές βρίσκουν τη ‘’νομιμοποίησή’’ τους σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις. Σε τοποθετήσεις που δίνουν την εικόνα ότι οι έλεγχοι δεν γίνονται με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια αλλά κατευθύνονται από πολιτικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες…

Ας αντιληφθεί τουλάχιστον η κοινωνία ότι την ευθύνη για τυχόν νέες επιθέσεις σε εργαζόμενους που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, την έχουν όσοι διεκδικούν ρόλο προστάτη των φοροφυγάδων, εις βάρος της κοινωνίας αλλά και επαγγελματιών που με κόπο ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Γιατί τι άλλο από προτροπή σε φοροδιαφυγή μπορεί να σημαίνει η δέσμευση για αναστολή των φορολογικών ελέγχων;

Είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο ότι η στήριξη κοινωνικών ομάδων ή περιοχών που πλήττονται από φυσικά φαινόμενα ή άλλες καταστάσεις, δεν μπορεί να γίνεται μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες και κλείνοντας το μάτι σε παράνομες πράξεις. Η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις για τον αποκλεισμό της Σαμοθράκης και τη ζημιά που προκάλεσε στους κατοίκους και στους επαγγελματίες, δεν αντισταθμίζεται με πρόταση – προτροπή για φοροδιαφυγή. Προφανώς όμως το αυτονόητο δεν ισχύει για το μέτωπο της λογικής και της αριστείας που ευαγγελίζονται τα στελέχη της Κυβέρνησης!

Τέλος… με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση της ηγεσίας της ‘’Ανεξάρτητης’’ Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αναφορικά με το τεράστιο ζήτημα του ποιος έχει την ευθύνη των ελέγχων που πραγματοποιούνται. Εκτός και αν η ‘’ανεξαρτησία’’ της είναι αλά καρτ…

 

Αθήνα, 22.8.2019

 

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

 

 

 

 

Για να δείτε το video με τις δηλώσεις Θεοχάρη ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για να τυπώσετε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Αυτόνομης Κίνησης ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟY, μετά από πρόταση της Αυτόνομης Κίνησης Εφοριακών (ΑΚΕ) η οποία έτυχε της αποδοχής – στήριξης του συνόλου των παρατάξεων, αποφάσισε να ζητήσει απ’ τους αρμόδιους την επέκταση των προβλέψεων του ν. 4551/2018 για το μεταφορικό ισοδύναμο και για τους συναδέλφους μας που μετακινούνται καθημερινά με πλοίο προκειμένου να φτάσουν στην εργασία τους.

Συγκεκριμένα ο ν. 4551/2018 προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις ως προς το κόστος μετακίνησης Δημοσίων Υπαλλήλων, μετακινήσεων οι οποίες γίνονται σε καθημερινή βάση, από και προς τα νησιά, λόγω διαφορετικού τόπου διαμονής και εργασίας.

Των ρυθμίσεων αυτών και των κατηγοριών υπαλλήλων που αναφέρονται στο νόμο, εξαιρούνται οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ και του ΥΠΟΙΚ. Αποτέλεσμα αυτού, υπάλληλοι που διαμένουν μόνιμα π.χ. Αίγινα, Πόρο, κλπ., αλλά αναγκάζονται να μεταβαίνουν καθημερινά στον Πειραιά όπου και μετακινήθηκαν μετά το κλείσιμο των υπηρεσιών που υπήρχαν στις περιοχές μόνιμης κατοικίας τους, αναγκάζονται να επωμιστούν ένα ιδιαίτερα υψηλό μηνιαίο κόστος.

Με επιστολή της η Ομοσπονδία γνωστοποίησε το πρόβλημα στους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και στον κ. Πιτσιλή (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) ζητώντας το απολύτως αυτονόητο… την ένταξη και των εργαζομένων της ΑΑΔΕ στις προβλέψεις του νόμου.

Το ζήτημα μάλιστα το έθεσε η ομοσπονδία και στην τελευταία συνάντησή της με τον κ. Πιτσιλή. Δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν υπήρξε απ’ την πλευρά της ηγεσίας της ΑΑΔΕ η υιοθέτηση του δίκαιου αιτήματος, αλλά ούτε και το γνωστό… ‘’η μπάλα στην κερκίδα’’, μέσω της κλασικής απάντησης… ‘’θα το μεταβιβάσουμε στην πολιτική ηγεσία, η οποία έχει και την αρμοδιότητα’’ κλπ κλπ.

Με ειρωνικό ύφος όπως μαθαίνουμε και όπως άλλωστε προκύπτει και απ’ το σχετικό ενημερωτικό της ΠΟΕ ΔΟY (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), ο κ. Πιτσιλής παρέπεμψε για την επίλυση του θέματος στο Σύλλογο Αττικής (!!!!), προτρέποντας να ζητήσει ο Σύλλογος εκπτώσεις απ’ τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Μια απαξιωτική και ειρωνική προς τους συναδέλφους απάντηση. Συναδέλφους οι οποίοι διεκδικούν την ένταξή τους σε διατάξεις που προβλέπονται για άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Το δρόμο του αυταρχισμού που έχει επιλέξει η ηγεσία της ΑΑΔΕ, ακολουθεί αυτός της αλαζονείας και της ειρωνείας απέναντι στους εργαζόμενους.

Η ηγεσία της ΑΑΔΕ ειρωνεύεται τα σωματεία γιατί προφανώς θα προτιμούσε να μην υπάρχουν. Θα προτιμούσε οι εργαζόμενοι να διαπραγματεύονται μόνοι τους για τα έξοδά τους, τις σχέσεις τους με την υπηρεσία, τους ατομικούς τους στόχους και τα ατομικά συμβόλαια που προωθούνται κλπ.

Δυστυχώς όμως για την ηγεσία της ΑΑΔΕ ο Σύλλογος Αττικής και Κυκλάδων θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, να συγκρούεται με τις ακραίες πολιτικές που προωθούνται στην ΑΑΔΕ και να υπενθυμίζει στην πολιτεία τις υποχρεώσεις της απέναντι στους Δημοσίους Υπαλλήλους που με αυταπάρνηση και προσωπικά έξοδα ασκούν το λειτούργημά τους.

Συνεδρίασε την Τρίτη (23.7.2019) το Δ.Σ. του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων. Το Βασικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση ήταν η εκλογή νέου προέδρου του Συλλόγου, μετά την εκλογή του Β. Σπανάκη ως Βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία.

Η συγκρότηση του προεδρείου του Συλλόγου γίνεται με βάση τη δύναμη της κάθε παράταξης. Στη βάση αυτή η πρόταση για το νέο πρόεδρο κατατέθηκε από την πρώτη παράταξη (ΔΑΚΕ) και ήταν ο συνάδελφος Δ. Γεωργιόπουλος. Πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή απ΄ το Διοικητικό Συμβούλιο.

Παράλληλα η Αυτόνομη Κίνηση κατέθεσε για άλλη μια φορά την άποψή της για το θέμα δεοντολογίας που υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα με τη μη έγκαιρη παραίτηση του απερχόμενου προέδρου και το γεγονός ότι αυτό, εκτός των άλλων, δημιούργησε προβλήματα και δυσλειτουργίες στο Σύλλογο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής του νέου προέδρου, η Αυτόνομη Κίνηση επέμενε στην ανάγκη η συνεδρίαση να συνεχιστεί (σημειώνουμε ότι ο σύλλογος υπολειτουργούσε εδώ και καιρό) και να συζητηθούν πολύ σοβαρά ζητήματα που τρέχουν και ενδεικτικά αφορούν..…

 • Το θέμα της αξιολόγησης και την ανάγκη να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ενημέρωσης και συλλογής υπογραφών.
 • Το ζήτημα των αλλαγών που προωθούνται για τις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ (ΣΔΟΕ, ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ κλπ).
 • Το επικείμενο κλείσιμο εφοριών.
 • Το θέμα του υπολογισμού της προσωπικής διαφοράς για τους συναδέλφους που έχουν υπαχθεί πρόσφατα στο καθεστώς.
 • Το ζήτημα των συναδέλφων που δεν υπάγονται στο καθεστώς της προσωπικής Διαφοράς, αλλά και τους νέους συναδέλφους που αναμένεται να έρθουν στις υπηρεσίες μας το αμέσως επόμενο διάστημα.
 • Το ζήτημα της Φορολογικής Ακαδημίας, τη λειτουργία αυτής, αλλά και τον τρόπο – διαδικασία μετακίνησης σε αυτήν..
 • Θέματα που αφορούν την κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες (συνθήκες εργασίες, έλλειψη προσωπικού, εντατικοποίηση κλπ)
 • Σειρά θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Συλλόγου…

Με βάση τα παραπάνω και εντός ενός ασφυκτικού (δυστυχώς) χρονικού πλαισίου που τέθηκε, πάρθηκαν αποφάσεις που, μεταξύ άλλων, αφορούν…

 • Θέματα λειτουργίας του Συλλόγου (οικονομικά, λειτουργικά, site, ποδοσφαιρική ομάδα κλπ).
 • Αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί ΑΜΕΣΑ η ενημέρωση και η Συλλογή υπογραφών για την Απεργία – Αποχή, με την παρουσία διαπαραταξιακών αντιπροσωπειών σε υπηρεσίες που δεν έχει γίνει ακόμα η σχετική διαδικασία. Σημ.: Στο συγκεκριμένο θέμα υπήρξε διαφωνία απ’ την παράταξη του ΟΡΑΜΑΤΟΣ η οποία δήλωσε ότι δεν συμφωνεί και δεν συμμετέχει στην Προσπάθεια ενημέρωσης των συναδέλφων και συλλογής υπογραφών στο κείμενο της Απεργίας – Αποχής. Η τοποθέτηση αυτή έγινε μετά απο μια μακρά περίοδο κατά την οποία η συγκεκριμένη παράταξη απείχε απο όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις του Συλλόγου και έρχεται σε αντίθεση με αυτά που ψήφιζε μέχρι σήμερα στα συνδικαλιστικά όργανα…
 • Αποφασίστηκε να υπάρξει ΑΜΕΣΑ συνάντηση με την πολιτική ηγεσία για το θέμα των αλλαγών στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ ( ΣΔΟΕ, ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ κλπ) και στη συνέχεια να υπάρξει δημόσια τοποθέτηση του Συλλόγου επι του θέματος.
 • Να υπάρξει ΑΜΕΣΑ παρέμβαση στην υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία για το ζήτημα της Προσωπικής Διαφοράς.

Περισσότερα Άρθρα...