‘’ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ’’: ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ & ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

Δεν απαιτούνται ειδικές μαντικές ικανότητες για να καταλάβει και ο πιο αδαής, που στοχεύει η δήθεν ''αξιολόγηση'' που προωθεί, με την ψήφιση του Ν. 4250/14, η κυβέρνηση. Άλλωστε, με σειρά ανακοινώσεων όλο το προηγούμενο διάστημα η ΠΟΕ ΔΟY, ανέδειξε με σαφήνεια τους στόχους του συγκεκριμένου νόμου – εκτρώματος και τον συνέδεσε ευθέως με τις προωθούμενες, για το επόμενο διάστημα, μαζικές απολύσεις, το κλείσιμο υπηρεσιών, αλλά και τις νέες μειώσεις μισθών που προωθούνται με ''όχημα'' την υποτιθέμενη αξιολόγηση του προσωπικού.

Οι ανακοινώσεις αυτές όμως και οι παραπάνω εκτιμήσεις, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές... ξεχάστηκαν δια μαγείας. Προφανώς κάποιοι επενδύουν στην προωθούμενη (με κάθε τρόπο) παράταση ζωής της σημερινής κυβέρνησης και αναζωπυρώνονται (έτσι νομίζουν) οι ελπίδες τους, να συνεχίσουν το εδώ και πολλά χρόνια θεάρεστο έργο του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Το έργο της στήριξης των επιλογών της εκάστοτε κυβέρνησης, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που αυτές θα είχαν στους εργαζόμενους.

• Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την ''κατάπτυστη'' ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟY, αμέσως μετά τις εκλογές (με τις ψήφους ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) με την οποία ουσιαστικά αποδέχονται τη διαδικασία της ''αξιολόγησης'', ενώ πριν λίγο καιρό πλειοδοτούσαν σε προτάσεις αγώνα και κινητοποιήσεις;

• Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την άρνηση της ΠΟΕ ΔΟY (με ψήφους ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της ΑΔΕΔΥ, για τη λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών με στόχο την ακύρωση του νόμου;

• Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι σε μια περίοδο που το σύνολο του δημοσίου δίνει με αξιοπρέπεια και με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, ένα κοινό αγώνα ενάντια στην ''αξιολόγηση'', Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΕ ΔΟY;;;

• Πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι τη στιγμή που σε όλο το υπόλοιπο δημόσιο πραγματοποιούνται οι πιο μαζικές γενικές συνελεύσεις που έχουν ποτέ γίνει και με ομόφωνες αποφάσεις οι εργαζόμενοι (με τη συμμετοχή προϊσταμένων και διευθυντών) αρνούνται να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία εφαρμογής του νόμου (υλοποιώντας την απόφαση της ΑΔΕΔΥ), στο δικό μας κλάδο, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, μπλοκάρουν ακόμα και την ανάληψη οποιασδήποτε διαδικασίας ενημέρωσης των συναδέλφων για το θέμα της αξιολόγησης;

Το έργο συνάδελφοι το έχουμε ξαναζήσει στο πρόσφατο παρελθόν, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η πιο ''αδύναμη'' ΠΑΣΚΕ χρειάζεται τη φανερή πλέον στήριξη της, πάντα πρόθυμης στις ''δύσκολες καταστάσεις'', ΔΑΚΕ για να ολοκληρώσει το έργο της.

Σελίδα 1/2

Αυτή τη φορά δεν θα τους επιτρέψουμε να ξαναπαίξουν στις πλάτες μας το γνωστό παιχνίδι τους. Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να αποδεχτούν την κατεύθυνση της ΠΟΕ ΔΟY, που προβλέπει την επαναστατική πρακτική της ''συλλογής υπογραφών'' με τις οποίες απλά θα εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο νόμο! Δεν πρόκειται οι εργαζόμενοι με το ένα χέρι να υπογράφουν το κείμενο της ΠΟΕ ΔΟY (για διαφωνία στην αξιολόγηση) και με το άλλο να συμπληρώνουν τα έντυπα αυταξιολόγησης, υποθηκεύοντας από μόνοι τους το εργασιακό τους μέλλον. Δεν θα επιτρέψουμε τη διάσπαση, για άλλη μια φορά, των εργαζομένων στο δημόσιο, η οποία εντέχνως προωθείται, με τις καταστροφικές όπως αποδείχθηκε στο παρελθόν συνέπειες και την απομόνωση του κλάδου μας, που ευνοεί τα κυβερνητικά σχέδια.

Καλούμε τους συναδέλφους, να μην νομιμοποιήσουν το κείμενο ''κοροϊδία'' της ΠΟΕ ΔΟY. Καλούμε τους συλλόγους όλης της χώρας, να πάρουν τις αμέσως επόμενες ημέρες όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες στις οποίες μας καλεί με αποφάσεις της η ΑΔΕΔΥ και υιοθετούν όλες οι ομοσπονδίες του δημοσίου. Συγκεκριμένα:

• Πραγματοποίηση άμεσα Γενικών Συνελεύσεων.

• Συλλογή υπογραφών με βάση το κείμενο της ΑΔΕΔΥ ή και όποιο επιπλέον κείμενο επιλέξει ο κάθε σύλλογος, με το οποίο θα δηλώνεται η απόφαση όσων υπογράφουν να μην λάβουν μέρος σε μια διαδικασία που θα οδηγήσει αρκετούς από εμάς στην απόλυση.

• Η λήψη αποφάσεων για αποχή από οποιαδήποτε διαδικασία, σχετίζεται με την υλοποίηση του νόμου για την αξιολόγηση. Υπάρχει απόφαση της ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει επιδοθεί με εξώδικο και στο υπουργείο οικονομικών, με την οποία καλύπτεται συνδικαλιστικά η παραπάνω κίνηση (έχει προκηρυχθεί απεργία διαρκείας μόνο για τις ενέργειες που σχετίζονται με την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, ακολουθώντας πρακτική που το συνδικαλιστικό κίνημα του δημοσίου έχει ακολουθήσει και στο παρελθόν).

• Σε περίπτωση που βρεθούν Διευθυντές που διανείμουν τα φύλλα αυταξιολόγησης, οι συνάδελφοι να τα παραδώσουν μαζικά και χωρίς να τα συμπληρώσουν, στα σωματεία τους. Υπάρχει επίσης σχετική απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει μέσα απ' το συγκεκριμένο νόμο ένα νέο, πολύ μεγαλύτερο κύμα απολύσεων. Στην επιλογή όμως αυτών που πρόκειται να απολυθούν, θέλει να μας κάνει συμμέτοχους. Θέλει εμείς, με τις υπογραφές και την ανοχή μας, να νομιμοποιήσουμε την απόλυση του διπλανού μας ή και του ίδιου του εαυτού μας. Επιδιώκει οι εργαζόμενοι από μόνοι τους, μέσα από αυθαίρετες και δεσμευτικές ποσοστώσεις και με διαδικασίες κανιβαλισμού, να επιλέξουν τους ''ανεπαρκείς''. Να ονοματίσουν αυτούς που ''δικαίως'' θα θυσιαστούν στην επόμενη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ.

ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!