Κυριακή
05 / 02 / 2023
5 Νέα Άρθρα

Έδρα της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι η Αγία Παρασκευή και όχι η Καρ. Σερβίας.

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΚΙ

Με έκπληξη ακούμε για επικείμενη ανάληψη της ευθύνης διαχείρισης της νέας δημόσιας τηλεόρασης από το υπουργείο οικονομικών. Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από την αναντιστοιχία των αντικειμένων είναι πολλά.

Δεν μπορούμε όμως παρά να χαρακτηρίσουμε ως τουλάχιστον προκλητικό το να ανατίθεται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου οικονομικών η εξυγίανση (όπως λένε) της ΕΡΤ. Προφανώς θέτουν πολύ χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών τους, αν λάβουμε υπόψη ότι το υπουργείο οικονομικών (με απόλυτη ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών), είναι ο κατεξοχήν δημόσιος τομέας όπου η αναξιοκρατία, η κομματικοποίηση, η αδιαφάνεια κλπ βασίλευαν και συνεχίζουν να βασιλεύουν.

Αυτό που πραγματικά συνδέει τα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην ΕΡΤ με το ΥΠΟΙΚ, τον Κεδίκογλου με τον Στουρνάρα, είναι ο αυταρχισμός και η βιαιότητα με την οποία και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου οικονομικών ασκεί τη φορολογική πολιτική της, εις βάρος των πολλών και υπέρ των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Όπως όμως και να έχει, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο οικονομικών δεν πρόκειται να δεχτούν να στηθεί εντός των υπηρεσιών τους απεργοσπαστικός μηχανισμός. Έδρα της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι η Αγία Παρασκευή και όχι η Καρ. Σερβίας.

Δεν συμπαραστεκόμαστε απλά στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ. ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ. Είναι αγώνας για το δικαίωμα στη ΔΟΥΛΕΙΑ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ