Σάββατο
20 / 04 / 2024
8 Νέα Άρθρα

Το δικαίωμα για Συμμετοχή στη Συνέλευση είναι... Αδιαπραγμάτευτο

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η Διοίκηση της ΑΑΔΕ επιχειρεί για άλλη μια φορά, με διάφορους τρόπους και ‘’οδηγίες’’ να περιορίσει τη δυνατότητα των Συναδελφισσών και Συναδέλφων του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων να λάβουν μέρος στην προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 1.12.22 Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Με πρόσχημα την ανάγκη ύπαρξης Προσωπικού Ασφαλείας ή την εξασφάλιση της ‘’εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας’’, επιχειρεί να στερήσει απ’ τους εργαζόμενους ένα κατοχυρωμένο συνδικαλιστικό δικαίωμα. Γνωρίζουν άλλωστε οι Διοικούντες της ΑΑΔΕ ότι η ‘’εύρυθμη λειτουργία’’ των υπηρεσιών μας είναι πρακτικά ανέφικτη, όχι την ημέρα της Συνέλευσης, αλλά σε καθημερινή βάση εξαιτίας της δραματικής υποστελέχωσής τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ως προς τη διαμορφωθείσα κατάσταση, η περίπτωση προϊσταμένου στη ΔΙ.ΕΠΙ.ΔΙ, ο οποίος με ένα απαράδεκτο, προσβλητικό και για πολλούς… απειλητικό μήνυμα απαίτησε απ’ τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να δηλώσουν εκ των προτέρων την πρόθεσή τους να μεταβούν στη συνέλευση και διεκδικεί ρόλο ελέγχου της άσκησης ενός συνδικαλιστικού δικαιώματος, υπαινισσόμενος διαφορετική συμπεριφορά σε περίπτωση μη εφαρμογής των… οδηγιών.

Συμπεριφορές απαράδεκτες και καταδικαστέες, στις οποίες αποτυπώνονται όχι μόνο η προσπάθεια περιορισμού δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, αλλά και οι συνθήκες εργασίας και τα φαινόμενα αυταρχισμού που φαίνεται να κυριαρχούν πλέον στο σουλτανάτο της ΑΑΔΕ. Πρακτικές που θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι!!!

Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ στη Γενική Συνέλευση.

Υπερασπιζόμαστε τη Ζωή και την Αξιοπρέπειά μας.

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)