Κυριακή
29 / 01 / 2023
1 Νέα Άρθρα

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 29 & 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η συμμετοχή μας στην απεργία της 29 και 30 Δεκεμβρίου πρέπει να είναι καθολική. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αυταπάτες, για ημίμετρα και «παραθυράκια». Η νέα δανειακή σύμβαση θα αποτελέσει το πρόσχημα για την εγχώρια τρόικα (ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ – ΝΔ), να οξύνει τις επιθέσεις της εναντίον των εργαζομένων.

• Το μέτρο της εφεδρείας – απολύσεων, που με τραγικές συνδικαλιστικές ευθύνες εφαρμόστηκε στον κλάδο μας, αναμένεται να γενικευτεί και 1 στους 2 δημόσιους υπαλλήλους θα βρεθεί αντιμέτωπος με το φάσμα της απόλυσης.

Το νέο επικυρωμένο μνημόνιο προβλέπει ρητά το κλείσιμο 200 ΔΟY, με ότι συνεπάγεται αυτό για τους εργαζόμενους σε αυτές αλλά και το επίπεδο εξυπηρέτησης των τοπικών κοινωνιών.

Η προκήρυξη των θέσεων «Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης», (πέραν του ότι εισάγει και επίσημα πλέον το θεσμό των προσωπικών συμβολαίων και τη σύνδεση μισθού παραγωγικότητας), οδηγεί ουσιαστικά στη διάλυση του κλάδου και σε υπαλλήλους δύο και τριών ταχυτήτων, μέσω και του αποκλεισμού της ΔΕ κατηγορίας.

• Οι δηλώσεις ΣΠΙΝΕΛΗ – ΛΕΚΚΑ εντάσσονται στην προπαγάνδα στοχοποίησης και απομόνωσης του κλάδου μας και στην διευκόλυνση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών μας.

Το γεγονός ότι οι υπηρεσίες μας έχουν αφεθεί σε καθεστώς αδυναμίας να λειτουργήσουν, ότι οι ευθύνες για την ύπαρξη της φοροδιαφυγής επιρρίπτονται αποκλειστικά στους εργαζόμενους, καθώς και το γεγονός ότι το σύνολο των εφοριακών ταυτίζεται με τη διαφθορά, μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να εκληφθεί. Στόχος είναι η νομιμοποίηση στα μάτια της κοινωνίας της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών μας και φυσικά η απόλυση των «τεμπέληδων» και «διεφθαρμένων» εφοριακών.

Το 2011 πρέπει να κλείσει με ένα ισχυρό μήνυμα αγώνα και αποφασιστικότητας. Πρέπει να δείξουμε, με τον πλέον σαφή τρόπο, στην πολιτική ηγεσία ότι δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση της ζωής μας και των οικογενειών μας.