Δευτέρα
27 / 03 / 2023
4 Νέα Άρθρα

Κυβερνητικός & Εργοδοτικός Συνδικαλισμός: Ούτε τα προσχήματα…

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
Σε πολλές υπηρεσίες που επισκεπτόμαστε (ως ΑΚΕ) για ενημέρωση, γινόμαστε δέκτες της… ‘’απορίας’’, αλλά και της… ‘’αγανάκτησης’’ των συναδέλφων για το γεγονός ότι η Ομοσπονδία δεν παρεμβαίνει ακόμα και για καθημερινά (εξίσου όμως σημαντικά) προβλήματα.
Ένα εξ αυτών… το γεγονός ότι οι συνάδελφοι τόσο του ελέγχου, όσο και αυτοί που καλούνται να συμμετέχουν στον προληπτικό, αναγκάζονται να κάνουν χρήση των δικών τους αυτοκινήτων, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται, πέραν φυσικά των εξόδων (βενζίνη, συντήρηση αυτοκινήτου κλπ).
Σήμερα στη Εκτελεστική Επιτροπή θέσαμε ως ΑΚΕ (και όχι για πρώτη φορά) το συγκεκριμένο ζήτημα και μετά τη σχετική συζήτηση, προτείναμε να υπάρξει απόφαση της Ομοσπονδίας με την οποία να καλούμε τους συναδέλφους να απέχουν από οποιαδήποτε διαδικασία χρήσης δικών τους μέσων, για υπηρεσιακές ανάγκες. Να καλέσουμε με άλλα λόγια τους συναδέλφους να εφαρμόσουν αυτό που η νομοθεσία προβλέπει, πιέζοντας ταυτόχρονα και απαιτώντας απ την ηγεσία της ΑΑΔΕ να διαθέσει τα προβλεπόμενα μέσα και εργαλεία για να κάνουμε τη δουλειά μας.
Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκαν από όλους οι κίνδυνοι (πέραν του κόστους) που απορρέουν απ’ τη χρήση ιδιωτικών αυτοκινήτων, η πρόταση δεν υπερψηφίστηκε (με ευθύνη των ΔΑΚΕ και ΔΗΣΣΥΕ) μέσω της παραπομπής του θέματος σε… μελλοντική συνεδρίαση.
Υπέρ τη πρότασης της ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών) ψήφισαν οι παρατάξεις ΔΑΣΑΣΚΙ και ΣΑΣ, ενώ δεν τη στήριξαν (με αποτέλεσμα να μην υπάρξει πλειοψηφία) οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΥΣΣΗΕ(ΠΑΣΚΕ).
Άλλη μια περίπτωση Κυβερνητικού και Εργοδοτικού συνδικαλισμού απ΄ την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, χωρίς να τηρούνται καν τα προσχήματα και για ένα ζήτημα στο οποία η αντίδρασή της θα έπρεπε να είναι αυτονόητη…
10.6.2022
(Σχόλιο)
ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)