Παρασκευή
02 / 12 / 2022
8 Νέα Άρθρα

Αγανάκτηση και Ανησυχία στις ΔΟY της Θεσσαλονίκης

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε δέκτες έντονης ανησυχίας από συναδέλφους της Θεσσαλονίκης, για την κατάσταση που επικρατεί στις Εφορίες.

Υπηρεσίες με κρούσματα, οι οποίες λειτουργούν κανονικά, ‘’ύποπτες’’ (λόγω κρουσμάτων στο περιβάλλον τους) περιπτώσεις οι οποίες δεν ελέγχονται, εξ αποστάσεως εργασία η οποία δεν εφαρμόζεται, προϊστάμενοι οι οποίοι ρίχνουν το ‘’μπαλάκι’’ στους συναδέλφους, προϊστάμενοι οι οποίοι ακροβατούν στα ‘’γκρίζα’’ σημεία των εγκυκλίων και επικαλούνται ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ (!!!) κατευθύνσεις της διοίκησης για κανονική λειτουργία των υπηρεσιών, καμιά εμφάνιση του ΕΟΔΥ προκειμένου να ελέγξει την κατά περίπτωση κατάσταση και γενικά ένα κλίμα χαοτικό, το οποίο ενισχύει και εντείνει τον προβληματισμό και την ανησυχία.

Μπορεί λοιπόν η Θεσσαλονίκη να έχει τεθεί σε lockdown, για την ηγεσία της ΑΑΔΕ όμως και την Πολιτική Ηγεσία οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους είναι μάλλον… αναλώσιμοι.

Τα συνδικαλιστικά όργανα (ανταποκρινόμενα στοιχειωδώς στο ρόλο τους) οφείλουν να παρέμβουν, να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους, να απαιτήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας και να αναζητήσουν την απόδοση ευθυνών σε όσους παίζουν με την υγεία και την ασφάλεια αυτών και των οικογενειών τους.

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)

2.11.2020