Η Αυτόνομη Κίνηση στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

 

Οι εκλογές ανάδειξης εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, πραγματοποιούνται για τον κλάδο μας, σε μια περίοδο εφαρμογής και ολοκλήρωσης ψηφισμένων αντεργατικών - μνημονιακών πολιτικών. Πολιτικών οι οποίες, πέραν της αμφισβήτησης του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών μας (βλέπε παγίωση του μορφώματος της ΑΑΔΕ), έχουν στο επίκεντρό τους τα εργασιακά μας δικαιώματα. Πολιτικές οι οποίες παράγουν εντατικοποίηση και πολλαπλασιασμό των φαινομένων αυταρχισμού και αυθαιρεσίας (από πρόθυμους υπηρεσιακούς παράγοντες).

 

Πολιτικές οι οποίες δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν οι εργαζόμενοι δεν ενεργοποιηθούν, δεν οργανώσουν και δεν συντονίσουν την αντίστασή τους, αν δεν συμμετέχουν και δεν αλλάξουν σε αγωνιστική κατεύθυνση τα σωματεία τους.

 

Προφανώς και η βασική απάντηση σε όλα αυτά δεν μπορεί να είναι οι εκλογές των υπηρεσιακών Συμβουλίων. Ο αγώνας όμως για την διασφάλιση της δίκαιης και αντικειμενικής μεταχείρισης του συνόλου των εργαζομένων, απαιτεί να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα.

 

Οφείλουμε να αναζητήσουμε εκπροσώπηση στα Υπηρεσιακά Συμβούλια που δεν θα υποκύπτει σε πιέσεις και υποδείξεις και δεν θα νομιμοποιεί απλά ληφθείσες αποφάσεις σε ‘’παραδιαδικασίες’’ εκτός των υπηρεσιακών Συμβουλίων. Εκπροσώπηση που δεν θα λειτουργεί ως το «πλασιέ» της εκάστοτε εξουσίας, «πουλώντας» προστασία και ρουσφέτια, την εξαργύρωση των οποίων θα απαιτεί στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες.

 

Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα εκπροσώπησης στα Υπηρεσιακά Συμβούλια υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι για τη δημιουργία ‘’παραγόντων’’. Να πάψουν οι θέσεις εκπροσώπησης (στα συνδικαλιστικά όργανα, τα υπηρεσιακά συμβούλια κλπ) να αποτελούν μέσο για την εξυπηρέτηση κομματικών ή και προσωπικών σχεδιασμών - επιλογών.

 

Αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή μοριακού συστήματος μεταθέσεων, ενάντια στην βιομηχανία αποσπάσεων - ομηρίας χιλιάδων συναδέλφων. Απαιτούμε όρους διαφάνειας και ουσιαστικής τήρησης της νομιμότητας σε ζητήματα ειδικών αδειών (π.χ. άσκηση ιδιωτικού έργου, εκπαιδευτικές άδειες κλπ). Διεκδικούμε την αναβάθμιση του ρόλου των υπηρεσιακών, τη διαφάνεια στη λειτουργία τους, τον έλεγχο από αυτά των μετακινήσεων και εντός του ίδιου νομού και την αυξημένη εκπροσώπηση των εργαζομένων σε αυτά.

Συμμετέχουμε στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ

(συνεργασία: Αυτόνομης Κίνησης Εφοριακών – Ριζοσπαστικών Σχημάτων – Ανεξαρτήτων)

Β ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ
ΒΕΝΕΤΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΤΑΝΑ)
ΓΑΛΑΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΓΚΟΝΤΡΑ ΕΛΕΝΗ
ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΛΛΗ
ΚΑΡΟΥΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΑΝΤΩΝΙΑ (ΤΟΝΙΑ)
ΜΟΣΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΠΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΠΟΖΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΡΑΤΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΙΩΖΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΚΛΑΒΑΚΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ (ΦΡΟΣΩ)
ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΤΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ
ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ
 
Ε ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ
ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΡΟΥΠΑ ΜΑΡΙΑ
ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΙΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
   
Β ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ (ΙΔΑΧ)
ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΣΠΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΟΡΦΙΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ
ΡΟΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ