Σάββατο
20 / 04 / 2024
9 Νέα Άρθρα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ & ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ… ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το κτίριο Κεράνης και το σκάνδαλο της ΠΑΝΓΑΙΑ, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές και επιβεβαιώνουν πανηγυρικά (και με τη βούλα των εισαγγελικών αρχών), τα όσα με επιμονή επικαλούνταν οι εργαζόμενοι το προηγούμενο διάστημα για σπατάλη του Δημοσίου χρήματος και προσπάθεια νομιμοποίησης ενός τεράστιου σκανδάλου.

Τα όσα με επιμονή και αποφασιστικότητα αναδείχθηκαν για τη σύμβαση - μνημείο διαπλοκής και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας την οποία υπέγραψε και εμφάνισε ως αξιοποίηση της Δημόσια περιουσία η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Η άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 22 προσώπων για το σκάνδαλο της ΠΑΝΓΑΙΑ, με βάση μάλιστα και τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (όπως προκύπτει από δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών), αποκαλύπτει το βάθος του συγκεκριμένου σκανδάλου και δημιουργεί τεράστια ερωτήματα για όσους προσπαθούσαν να το υποβαθμίσουν.

  • Είναι εκτεθειμένοι πλέον όσοι το προηγούμενο διάστημα παρουσίαζαν τη μετακίνηση των υπηρεσιών μας στο Κεράνης ως διαδικασία εξοικονόμησης πόρων για το Δημόσιο, όταν όφειλαν να γνωρίζουν ότι συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.
  • Είναι εκτεθειμένοι σήμερα όσοι δήλωναν από το βήμα της Βουλής ότι δεν εκκρεμεί καμία δικαστική υπόθεση σε σχέση με το Κεράνης, παρά το γεγονός ότι υπήρχε σε εξέλιξη έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές.
  • Είναι εκτεθειμένοι σήμερα όσοι δημόσια χαρακτήριζαν τους εργαζόμενους ‘’βολεμένους’’, ‘’κολωνακιώτες’’, ακόμα και βαποράκια άλλων συμφερόντων, επειδή τολμούσαν να μιλήσουν για το σκάνδαλο της ΠΑΝΓΑΙΑ.
  • Θα πρέπει να εξηγήσουν σήμερα ορισμένοι (η πολιτική ηγεσία, οι επί παντός επιστητού ειδικοί σύμβουλοι, οι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες), γιατί πίεζαν για επιτάχυνση των διαδικασιών μεταστέγασης στο ΚΕΡΑΝΗΣ; Τι ήταν αυτό που προσπαθούσαν να προλάβουν;
  • Γιατί ακύρωσαν βίαια το έργο επιτροπών που οι ίδιοι συγκρότησαν; Μήπως αυτό είχε σχέση με τα πορίσματα αυτών, τα οποία μάλλον δεν εξυπηρετούσαν τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας; Γιατί παρακάμφθηκαν οι σοβαρότατες ενστάσεις των υπηρεσιών του υπουργείου οι οποίες έθεταν ζητήματα για την καταλληλότητα του κτηρίου, ενώ παράλληλα κατέρριπταν και τους ισχυρισμούς για δήθεν εξοικονόμηση πόρων;

Καλούμε λοιπόν όλους όσους συναθροίζονταν στις φιέστες που διοργάνωνε η ΠΑΝΓΑΙΑ το προηγούμενο διάστημα, να απαντήσουν στην κοινωνία για το αν διασφάλισαν με τις ενέργειές τους το Δημόσιο συμφέρον.

Όπως επίσης θα πρέπει να απαντηθεί και το με ποια κριτήρια διορίστηκε (μετά από πρόταση της κυβέρνησης!!!) και παραμένει στο συμβούλιο διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στέλεχος και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΝΓΑΙΑ, κατά παράβαση μάλιστα (πέραν του ηθικού ζητήματος) και του προβλεπόμενου από το νόμο ασυμβίβαστου.

Απαντήσεις που πρέπει να δοθούν άμεσα, προκειμένου το σκάνδαλο ΠΑΝΓΑΙΑ να μην χαρακτηριστεί ως ένα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ και ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Αθήνα, 2.5.17

Για να τυπώσετε την Ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ