Εκλεκτικές σχέσεις ΓΓΔΕ και Ιατρικού Κέντρου με πρόσχημα την κοινωνική δράση….

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΚΙ

Ενδεικτική του πως αντιλαμβάνεται τη λειτουργία των Δημόσιων Υπηρεσιών και τη σχέση τους με τα ιδιωτικά συμφέροντα, είναι η πρωτοβουλία της ΓΓΔΕ για τη οργάνωση εκδήλωσης με θέμα, «η σύγχρονη στρατηγική κατά του καρκίνου του μαστού» με εισηγητές αποκλειστικά επιστημονικούς συνεργάτες και διευθυντές κλινικών του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, σε χώρο του Υπουργείου Οικονομικών, την Τρίτη 20.10.2015.

Στο όνομα της δήθεν ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών που εργάζονται στη ΓΓΔΕ, διοργανώνεται εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, στην οποία η δημόσια υγεία και οι δημόσιοι λειτουργοί της δεν εκπροσωπούνται. Στην πραγματικότητα η δημόσια λειτουργός κα Σαββαίδου, προσφέρει το βήμα του Υπουργείου Οικονομικών σε μια ιδιωτική επιχείρηση υγείας για να παρουσιάσει την επιστημονική της αφήγηση για ακριβοπληρωμένη ιδιωτική υγεία. Οι εργαζόμενες γυναίκες στο ΥΠΟΙΚ αντιμετωπίζονται ως ένα πεδίο διεύρυνσης του πελατολογίου των ιδιωτικών νοσοκομείων, με το σχετικό περιτύλιγμα της διοργάνωσης δράσης με υψηλό κοινωνικό περιεχόμενο.

Πέραν της απαξίωσης των δομών και των επιστημόνων - λειτουργών της δημόσιας υγείας, ερωτήματα δημιουργούνται και για την προνομιακή σχέση που αναπτύσσει η ''ανεξάρτητη'' ΓΓΔΕ, με ιδιωτικές εταιρείες. Με επιχειρήσεις, οι οποίες όπως είναι απολύτως λογικό, δραστηριοποιούνται και αναπτύσσουν δράσεις με βασικό στόχο την αύξηση των κερδών τους. Άραγε η ανάπτυξη τέτοιου είδους προνομιακών σχέσεων, αφήνει ανεπηρέαστο το ρόλο που καλείται να υπηρετήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων; Το ρόλο της φορολογικής αρχής από τη μία και του ελεγχόμενου φορολογικά από την άλλη...

Σε κάθε πάντως περίπτωση, ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να μας εξηγήσει πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται την ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ και αν τελικά προτίθεται να επιτρέψει τη μετατροπή των δημόσιων υπηρεσιών, σε πεδίο ανάπτυξης και προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων.

Αθήνα, 20.10.15

ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΓΓΔΕ