Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ανέδειξε από την πρώτη στιγμή το έγγραφο της Φορολογικής Περιφέρειας Αθηνών, το οποίο αμφισβήτησε επί της ουσίας το δικαίωμα των εργαζομένων στην καλοκαιρινή άδεια. Κατέθεσε επίσης συγκεκριμένη πρόταση στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟY, η οποία έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτή και με την οποία καλούνταν η ΑΑΔΕ να αποσύρει το συγκεκριμένο έγγραφο και να σεβαστεί το δικαίωμα των εργαζομένων.

Το γεγονός αυτό ενόχλησε ιδιαίτερα την ηγεσία της Φορολογικής Περιφέρειας Αθηνών, η οποία σημειωτέον ήταν και η μόνη Περιφέρεια που απέστειλε παρόμοιο έγγραφο. Παρ’ όλα αυτά και αντί της απόσυρσής του, επέλεξε έναν πρωτοφανή, ακόμα και για τα δεδομένα της ΑΑΔΕ, τρόπο αντίδρασης.

Των διάφορων διαρροών για ΕΔΕ και… μηνύσεις, ακολούθησε επιστολή της επικεφαλής της Φορολογικής Περιφέρειας προς τα συνδικαλιστικά μας όργανα με βαριές συκοφαντίες, απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και ακραίες προσωπικές επιθέσεις, ιδιαίτερα προς το μέλος της παράταξής μας και Γραμματέα του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων, Μέρκο Δημήτρη. Μια επιστολή, η οποία όχι μόνο δεν συνάδει με τα ελάχιστα απαιτούμενα στοιχεία ενός υψηλόβαθμου υπηρεσιακού στελέχους, αλλά έχει σαφή στόχο τη λάσπη, τη συκοφάντηση και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων και φυσικά της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.

Η επικεφαλής της Φορολογικής Περιφέρειας μας χαρακτηρίζει ψεύτες και επιχειρεί να παρουσιάσει (γιατί άραγε;;;) ως… παραπλανημένη την Ομοσπονδία η οποία ομόφωνα υιοθέτησε την πρότασή μας. Την ίδια βέβαια στιγμή, δεν αμφισβητεί την αποστολή του εγγράφου της (πώς να το κάνει άλλωστε;;;) αλλά επιχειρεί να το παρουσιάσει (ένα έγγραφο που αφορά τις άδειες των εργαζομένων) ως εμπιστευτικό!!!!

Προφανώς το πρόβλημα της Περιφέρειας είναι ότι η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ και η Ομοσπονδία, έδωσαν διάσταση στο θέμα και απαίτησαν την απόσυρση του εγγράφου. Προκαλούμε άλλωστε τη Φορολογική Περιφέρεια να μας επισημάνει έστω και ένα ‘’ψέμα’’ που αναφέρει η ανακοίνωσή μας. Δεν υπάρχει όμως το παραμικρό και για το λόγο αυτό, καταφεύγει στις ύβρεις και στη συκοφαντία.

Η προφανής μάλιστα αδυναμία να υπερασπιστεί το έγγραφό της, την οδηγεί σε περίεργες αναφορές και καταγγελίες που αφορούν το ΣΔΟΕ και τη διάλυσή του!!. Δεν γνωρίζουμε από πού αντλεί αυτή της την έμπνευση (έχει σίγουρα ένα… ενδιαφέρον) και ποιες οι πραγματικές της στοχεύσεις, πέραν της συκοφαντίας. Είναι όμως προκλητικό να στοχοποιεί συναδέλφους και συγκεκριμένα το Μέρκο Δημήτρη γράφοντας ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτός διέλυσε το ΣΔΟΕ, ότι οι αγώνες του ήταν υποκριτικοί και ότι αυτός καθόρισε τους υπαλλήλους που θα έφευγαν ή θα έμεναν στην υπηρεσία κλπ κλπ!!. Κατηγορίες βαριές οι οποίες θα πρέπει να αποδειχθούν, εκτός και αν τις αποδώσουμε στην αντίληψη που ίσως έχει η καταγγέλλουσα για το συνδικαλισμό, τον οποίο υπηρέτησε στο παρελθόν, όπως η ίδια αναφέρει στην επιστολή της.

Η Λάσπη όμως, δυστυχώς για τους συκοφάντες, δεν πιάνει πάντα. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν ρίχνεται με τόσο άγαρμπο και προκλητικό τρόπο. Το αντίθετο μάλιστα. Τέτοιου είδους επιθέσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η παράταξή μας και τα στελέχη της κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο κλάδος άλλωστε είναι μικρός και ο καθένας μας (συνδικαλιστής, υπηρεσιακός παράγοντας κλπ) αφήνει το στίγμα του. Για ορισμένους προφανώς, η ανιδιοτέλεια και η συνέπεια είναι στοιχεία άγνωστα και η ενασχόληση με το συνδικαλισμό και τα κοινά θα πρέπει οπωσδήποτε να αποσκοπεί σε προσωπικά οφέλη.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω…

1. Καλούμε την επικεφαλής της Φορολογικής Περιφέρειας Αθηνών, να δημοσιοποιήσει το κείμενο που απέστειλε στα συνδικαλιστικά μας όργανα με τις ιδιαίτερα βαριές, συκοφαντικές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς. Κατηγορίες οι οποίες αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα όταν διατυπώνονται από υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη και αφορούν σοβαρά ζητήματα λειτουργίας των υπηρεσιών μας. Άλλωστε θεωρούμε αυτονόητο ότι είναι σε θέση, αφενός να υπερασπιστεί ενώπιον του συνόλου των συναδέλφων το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής της, αλλά και να ανταποκριθεί στη διαδικασία απόδειξης των όσων ισχυρίζεται.

Επισημαίνουμε ότι ο Σύλλογός μας σε έκτακτη συνεδρίασή του, στην οποία προσκλήθηκε αλλά δεν παρέστη η καταγγέλλουσα (και αφού το σύνολο των παρατάξεων χαρακτήρισαν ως απολύτως απαράδεκτο το περιεχόμενο της επιστολής), αποφάσισε ομόφωνα, εκτός των άλλων και τη διαβίβαση αυτής στην Πολιτική ηγεσία και την ηγεσία της ΑΑΔΕ, λόγω του περιεχομένου της, αλλά και της ιδιότητας της καταγγέλλουσας.

2. Καλούμε την ηγεσία της ΑΑΔΕ και την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, να πάρει θέση για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά και την πρακτική ενός στελέχους της, το οποίο απαντώντας σε μια συνδικαλιστική ανακοίνωση, υβρίζει, στοχοποιεί και συκοφαντεί υπαλλήλους, αμφισβητώντας ουσιαστικά το δικαίωμα στη διατύπωση συνδικαλιστικών απόψεων.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι…

Η λάσπη και οι συκοφαντίες σε κάθε περίπτωση δεν μένουν αναπάντητες. Το φαινόμενο όμως αυτό, που έρχεται να προστεθεί και σε άλλα, μικρότερης έντασης, γεγονότα υπηρεσιακής αυθαιρεσίας, δείχνει ότι αυτό που πραγματικά αμφισβητείται είναι το δικαίωμα υπεράσπισης των αυτονόητων δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας. Ότι απέναντί μας έχουμε ένα ισχυρό και με βαθιές ρίζες υπηρεσιακό, συνδικαλιστικό και πολιτικό κατεστημένο που χρόνια τώρα αλληλοτροφοδοτείται και αναπαράγεται. Ένα κατεστημένο που θεωρεί απαράδεκτο (στο πλαίσιο της αυτονόητης για αυτούς συνδιοίκησης) συνδικαλιστές να αμφισβητούν έγγραφα υπηρεσιακών παραγόντων, ακόμα και αν αυτά στρέφονται κατά των εργαζομένων.

Ένα σύστημα πρόθυμων υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι ως μνημονιακότεροι των μνημονιακών, παρουσιάζουν σε έγγραφα τους τα μνημόνια ως ‘’έκτακτη ανάγκη’’ προκειμένου να περικόψουν τις άδειες των εργαζομένων…

Εμείς, ως ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ, αναλαμβάνοντας κάθε κόστος, έχουμε επιλέξει να συγκρουστούμε με αυτό το κατεστημένο και όσους το υπηρετούν. Οι επιθέσεις και οι συκοφαντίες είναι αναμενόμενες και αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. Στον αγώνα μας αυτό, κριτής και σύμμαχος μας είναι ο κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα που θέλει και διεκδικεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Αθήνα, 3.8.2018

Για να τυπώσετε την ανακοίνωση της ΑΚΕ.. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

....και μεσούντος του θέρους η φορολογική περιφέρεια Αθηνών έρχεται να θέσει θέμα μη χορήγησης, περιορισμού ή και ανάκλησης των αδειών, επικαλούμενη έκτακτες ανάγκες των υπηρεσιών (Δείτε σχετικό έγγραφο ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ). 

Είναι έκτακτη όμως ανάγκη ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΑΑΔΕ;  Γιατί; 

Περισσότερα...

Κρίσεις Προϊσταμένων:

‘’Μόνο οι σεφ αλλάζουν και οι… παραγγελίες’’

 Η εικόνα της απόλυτης αδιαφάνειας στη λειτουργία της ΑΑΔΕ, είναι κοινός τόπος. Οι βαρύγδουπες δηλώσεις περί διαφάνειας και αξιοκρατίας φαντάζουν μάλλον αστείες.

Περισσότερα...

Συναδέλφισσες/οι

Σε μια περίοδο που προωθείται το αφήγημα της δήθεν εξόδου απ’ τα μνημόνια ο κλάδος μας βρίσκεται αντιμέτωπος με την εφαρμογή μιας σειράς νέων μνημονιακών δεσμεύσεων, οι οποίες πρόκειται να αλλάξουν άρδην το εργασιακό μας περιβάλλον και τη μορφή των υπηρεσιών μας.

Περισσότερα...

Οι εκλογές παρωδία που προγραμματίζονται για την εκλογή της Διοίκησης του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ, είναι αποκαλυπτικές. Τα περί ‘’αυτονομίας’’ του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ πήγαν περίπατο. Αυτό ήταν ένα ‘’βολικό αφήγημα’’ της ηγεσίας της Ομοσπονδίας, όταν προσπαθούσε να αποφύγει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούσαν τη σύσταση του νέου ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ (τις εισφορές, τα αποθεματικά και το δικαίωμα σε αυτά όσων δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ, τη δυνατότητα συμμετοχής και σε εκτός του υπουργείου εργαζόμενους κλπ κλπ).

Τώρα όμως ήρθε η ώρα του ελέγχου και της διαχείρισης του ‘’μαγαζιού’’. Γι’ αυτό λοιπόν με… ομοψυχία, με ενιαίο ψηφοδέλτιο, με ελεγχόμενες υποψηφιότητες, μοιρασμένες με τάξη και με βάση τη συνδικαλιστική δύναμη των παρατάξεων που συμμετέχουν, με μοιρασμένες εξ’ αρχής τις θέσεις και ουσιαστικά με τυπική και περιορισμένη συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία (απλά για να καλυφθεί η καταστατική υποχρέωση) προχωρούν στην ‘’εκλογή’’ της νέας διοίκησης.

Ιδιαίτερα τώρα που το ‘’μαγαζί’’ ετοιμάζεται να επεκτείνει τις δουλειές του. Νέα προϊόντα, με επιπλέον φυσικά εισφορές, προαναγγέλλονται μέσω του τύπου (εφάπαξ, ταμείο αλληλοβοηθείας, συνταξιοδοτικό κλπ). Το ότι επιλέχθηκαν για την προώθηση των προϊόντων μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα και μια της αντιπολίτευσης, μάλλον δεν πρέπει να μας περάσει απαρατήρητο (ΔΕΙΤΕ τα σχετικά ‘’αφιερώματα’’ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ και ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ).

Επίσης δεν θα πρέπει να μας περνάει απαρατήρητο ότι δεν μιλάνε πλέον για ταμείο των εργαζομένων στο ΥΠΟΙΚ. Οι εργαζόμενοι απλά διέθεσαν και μάλιστα χωρίς να ερωτηθούν, τα αποθεματικά που είχε το παλιό ταμείο για τη δημιουργία του ΝΕΟΥ ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ, με τη μορφή πλέον ασφαλιστικής εταιρείας, στο οποίο μπορεί να συμμετέχει το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

Όσο για τους… συντρόφους της ‘’Μετάλλαξης της ΑΣΚΙ’’, τα συνδικαλιστικά επιχειρήματα δεν είναι αρκετά για να αναδείξουν και να ερμηνεύσουν την πλήρη μεταστροφή τους. Το πέρασμα από την αντίθεση στο ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ και τη θέσπιση εισφορών, στην αναβαθμισμένη συμμετοχή και τη διεκδίκηση ηγετικού ρόλου στην ακόμα παραπέρα εξέλιξη του Ταμείου, είναι σίγουρα ενδιαφέρον.

Αναφέρουμε απλά ενδεικτικά αποσπάσματα της ανακοίνωσης της Ενιαίας ΑΣΚΙ για το ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ, λίγο καιρό πριν (Δείτε την Ανακοίνωση της ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΣΚΙ):

‘’Η ΑΣΚΙ δεν θα επιτρέψει τη μετατροπή των σωματείων μας σε ασφαλιστικές εταιρείες ή σε μεσάζοντες ιδιωτικών συμφερόντων’’

Η ΑΣΚΙ δεν θα αποδεχτεί την υιοθέτηση ακραίων πολιτικών που στον πυρήνα τους βρίσκεται η αντίληψη ότι δικαίωμα στην υγεία έχουν μόνο όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν’’.

’Η ΑΣΚΙ δεν θα κάνει εκπτώσεις στις θέσεις και τις αξίες της…’’

’Τα μέλη της ΑΣΚΙ που (υπό το προηγούμενο καθεστώς) εκλέχθηκαν στη διοίκηση του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ, καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλία άμεσης παραίτησης από τη διοίκηση του Ταμείου. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή τους, δεν συνάδει με την ιδιότητα του μέλους της παράταξής μας και ταυτόχρονα καθίσταται σαφές ότι οι όποιες τοποθετήσεις τους είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν την ΑΣΚΙ’’.

      Φαίνεται τελικά ότι τα κέντρα που προωθούσαν και επέβαλαν τη διάσπαση της ΑΣΚΙ, δεν διεκδικούσαν μόνο τη μετατροπή της σε μια κυβερνητική παράταξη στήριξης των όποιων κυβερνητικών επιλογών. Η διάσπαση ήταν μάλλον απαραίτητη για να ‘’τρέξει’’ και το εγχείρημα του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ και μάλιστα με δικό τους πρωταγωνιστικό ρόλο. Μια ενιαία και ισχυρή ΑΣΚΙ, πιστή στις αξίες και τις θέσεις που διαχρονικά και ομόφωνα είχε διαμορφώσει, ήταν ένα δύσκολο εμπόδιο για την υλοποίηση των επιλογών τους. Επιλογές που έρχονται πλέον να ταυτιστούν πλήρως με αυτές των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ, οι οποίες διαχρονικά (και λόγω ιδεολογικής τοποθέτησης) υπηρετούν την άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση και της υγείας.

Ο καθένας λοιπόν μπορεί εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματά του… Εμείς θα κλείσουμε απλά με ένα ακόμα απόσπασμα της τελευταίας ανακοίνωσης της ΕΝΙΑΙΑΣ τότε ΑΣΚΙ για το ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ….

‘’Όσοι προσπαθούν να εμφανίσουν τα επαγγελματικά ταμεία ως απαραίτητο πυλώνα της κοινωνικής ασφάλισης και ως δήθεν ανάχωμα στην επέλαση της ιδιωτικής ασφάλισης, έχουν στην ουσία ενδώσει στη νεοφιλελεύθερη λογική του ‘’όλα να γίνουν ιδιωτικά’’, έχουν υιοθετήσει την απόσυρση του κράτους από την υποχρέωσή του να παρέχει υγεία για όλους τους πολίτες, έχουν αποδεχτεί το δόγμα ότι ‘’όποιος πληρώνει έχει ασφάλιση’’.

 

Μια άποψη που εμείς ως ΑΣΚΙ-ΑΚΕ θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και καλούμε τους συναδέλφους / ισσες να παλέψουν ενάντια στη ιδιωτικοποίηση της υγείας και της ασφάλισης από τα ίδια μας τα σωματεία.

                               Αθήνα, 23.4.2018

Τηλ. Επικοινωνίας:

               Μέρκος Δ. (6973991235), Ρόδης Γ. (6985740894), Σκλαβάκη Φ. 697189 80 89, Σιώζιος Χ (6972234003),

                                                           Στολάκη Μ. (6973228577), Μπίκας Π. (6986060901)

 

Για να τυπώσετε την Ανακοίνωση της ΑΣΚΙ - ΑΚΕ ΠΑΤΗΣΤΕΕΔΩ  ή   ΕΔΩ

     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ - ΑΚΕ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Στις 8.3.2018 οι εκπρόσωποι της ΑΣΚΙ – ΑΚΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟY (Μέρκος Δημήτρης και Ρόδης Γιώργος) ενημέρωσαν με σχετικό ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) τους συναδέλφους για την συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσε η Ομοσπονδία για την αντισυνταγματικότητα της ΑΑΔΕ. Στο κλείσιμο δε του σημειώματος επισημάνθηκε η απουσία από το δικαστήριο της ηγεσίας της ΠΟΕ ΔΟY (της πλευράς δηλαδή που προκάλεσε τη συζήτηση για την αντισυνταγματικότητα της ΑΑΔΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας!!!!), γεγονός που δημιούργησε πολλές απορίες και ερωτηματικά στους παρευρισκόμενους, αλλά και στους συναδέλφους, μετά την ενημέρωσή μας. Το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ έκλεινε εκφράζοντας την απορία αν η απουσία της ΠΟΕ ΔΟY είναι ενταγμένη στην κυρίαρχη λογική της μη διατάραξης των ‘’αρμονικών σχέσεων’’ με την πολιτική ηγεσία και την ηγεσία της ΑΑΔΕ.

Δεν γνωρίζουμε τι ήταν ακριβώς αυτό που ενόχλησε τόσο πολύ την ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟY, αφού επί της ουσίας παραθέσαμε γεγονότα, τα οποία ούτε και η ίδια αμφισβητεί σε μεταγενέστερο – απαντητικό της κείμενο. Το γεγονός όμως ότι καταφεύγει σε ΨΕΥΔΗ, ΛΑΣΠΗ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, δείχνει δυστυχώς ότι το πρόβλημα της Ομοσπονδίας μας είναι μεγαλύτερο, από αυτό της αδυναμίας της να διαχειριστεί την όποια κριτική τής ασκείται, πολύ δε περισσότερο να την εκλάβει ως προωθητική δύναμη που θα την βοηθήσει να αντιμετωπίσει τα όποια λάθη της ή παραλείψεις.

Είναι τουλάχιστον… πρωτότυπο να δέχονται κριτική ότι αδιαφόρησαν και δεν στήριξαν την αίτηση ακύρωσης τα μέλη του Γ.Σ. της Ομοσπονδίας που και με τη φυσική τους παρουσία στο δικαστήριο ενδιαφέρθηκαν για το τι θα ειπωθεί στη δίκη, ενημερώνοντας γι' αυτήν το σύνολο των συναδέλφων.

Για πρώτη φορά η Ομοσπονδία με επίσημη ανακοίνωσή της στρέφεται κατά μελών του Γενικού Συμβουλίου, για απόψεις που τόλμησαν να διατυπώσουν, ρίχνοντας μάλιστα ΛΑΣΠΗ και λέγοντας ΨΕΜΑΤΑ. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να χρεώνει… άρνηση υπογραφής της προσφυγής στο μέλος της παράταξής μας και πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Αττικής & Κυκλάδων (Μέρκο Δημήτρη), όταν είναι γνωστό ότι:

  • Δεν ζητήθηκε από εκπρόσωπο κανενός Πρωτοβάθμιου Συλλόγου των τριών Ομοσπονδιών (άρα ούτε και της Αττικής & Κυκλάδων) να υπογράψει την προσφυγή.
  • Tην προσφυγή υπέγραψαν ΜΟΝΟ (6 εκπρόσωποι) οι Πρόεδροι και οι Γραμματείς των τριών Ομοσπονδιών (ΠΟΕ ΔΟY, ΟΣΥΟ, ΟΤΥΕ).

Τέτοιες όμως λογικές και ενέργειες, ενισχύουν την εσωστρέφεια και βυθίζουν ακόμα περισσότερο στην ανυποληψία την Ομοσπονδία μας και για αυτό φέρουν μεγάλη ευθύνη όσοι Συντάσσουν, Συνυπογράφουν ή Ανέχονται τέτοιου είδους ανακοινώσεις.

Η ΛΑΣΠΗ όμως της ηγεσίας της ΠΟΕ ΔΟY, δεν μπορεί να σκεπάσει τα υπαρκτά και ακόμα αναπάντητα ερωτήματα…

  1. Γιατί η ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟY αποφάσισε να απέχει σύσσωμη από μία τόσο σημαντική για τον κλάδο συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που άλλωστε η ίδια προκάλεσε;
  2. Για ποιο λόγο υποβάθμισε όλη την προηγούμενη περίοδο τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αντιμετωπίζοντας την ως μια τυπική διαδικασία, προδικάζοντας επί της ουσίας το αποτέλεσμα αυτής;
  3. Για ποιο λόγο η ΠΟΕ ΔΟY δεν εκμεταλλεύτηκε τη συγκεκριμένη διαδικασία προκειμένου να αναδείξει το θέμα της ΑΑΔΕ και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει τόσο στους πολίτες, αλλά και τους εργαζόμενους;
  4. Γιατί ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις υπάρχουν Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις, Κινητοποιήσεις, Συνεντεύξεις Τύπου κλπ, στη συγκεκριμένη περίπτωση επιλέχθηκε το ‘’θάψιμο’’ της υπόθεσης;
  5. 5.Τι είναι τελικά αυτό που ενόχλησε τόσο πολύ την ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟY; Το ότι έμαθαν οι συνάδελφοι ότι απουσίαζε από το δικαστήριο ή το γεγονός ότι αυτή τους η κίνηση εντάσσεται προφανώς στη λογική της διατήρησης των ‘’αρμονικών τους σχέσεων’’ με την ηγεσία της ΑΑΔΕ και την Πολιτική ηγεσία;

Αγαπητές/οί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Είμαστε οι τελευταίοι (και έχουμε κατηγορηθεί γι’ αυτό) που πιστεύουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων, ειδικά σε περιόδους μνημονίων, θα δοθούν από τις αίθουσες των δικαστηρίων. Στηρίξαμε παρ’ όλα αυτά και πιέσαμε για την κατάθεση της συγκεκριμένης προσφυγής τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη αυτή να αποτελέσει μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών που θα αναδείκνυαν το ζήτημα της ΑΑΔΕ, τις συνέπειες αυτού του μορφώματος, αλλά και τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας που το νομοθέτησε.

Μια διαδικασία που θα μας έφερνε κοντά με τους χιλιάδες πολίτες που πλήττονται απ τα μνημόνια και που πρόκειται να έρθουν αντιμέτωποι το επόμενο διάστημα με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς της ΑΑΔΕ. Μια διαδικασία που θα αναδείκνυε ότι έχει χαθεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία της εθνικής κυριαρχίας, αυτό του ελέγχου των δημοσίων εσόδων από την εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Μια διαδικασία που θα καθιστούσε σαφές ότι ο έλεγχος των δημοσίων εσόδων έχει μεταφερθεί στη σφαίρα των δανειστών. Μια διαδικασία που εν τέλει θα δημιουργούσε, εκτός των άλλων, καλύτερες προϋποθέσεις ΚΑΙ για τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης. Κάτι που δεν έγινε, και προφανώς όχι τυχαία.

Κλείνοντας τέλος… θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση και φυσικά προς την ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟYΗ λάσπη και οι επιθέσεις κάθε άλλο παρά μας πτοούν. Το αντίθετο μάλιστα, μάλλον επιβεβαιώνουν ότι δρόμος που επιλέξαμε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση… Αυτό το δρόμο πρόκειται να ακολουθήσουμε και το επόμενο διάστημα, απέναντι στις λογικές συμβιβασμού. Απέναντι στις λογικές του ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ και ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ (παλιού και νέου) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.

ΑΣΚΙ - ΑΚΕ

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Για να τυπωσετε την Ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Περισσότερα Άρθρα...

Γιατί.... ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΔ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 660 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1346
Εμφανίσεις Άρθρων
2214583