Ανατρέχοντας κάποιος στην εγκύκλιο της ΑΑΔΕ για το ζήτημα της εξ αποστάσεως εργασίας, θα ανέμενε να δει τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν - εξασφαλίσουν την εφαρμογή της απόφασης του ΥΠΕΣ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Διαβάζοντας όμως την εγκύκλιο (ένα κακογραμμένο και με πλήθος εσωτερικών αντιφάσεων κείμενο) και ο πλέον καλόπιστος, δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει την εμφανέστατη προσπάθεια της ΑΑΔΕ, να ακυρώσει επι της ουσία την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, εισάγοντας προϋποθέσεις και περιορισμούς οι οποίοι την καθιστούν επί της ουσίας ανενεργή.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η από 22.9.20 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ αναφέρει: "για τις υπηρεσίες που εδρεύουν εντός της Περιφέρειας Αττικής η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 40% επί του συνόλου των πραγματικά υπηρετούντων και προσερχόμενων υπαλλήλων σε κάθε φορέα είναι υποχρεωτική για τους φορείς τουλάχιστον έως την 4η Οκτωβρίου 2020 ανεξαρτήτως άλλων προϋποθέσεων".

Είναι αδιανόητο, σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες του ΥΠΕΣ, οι οποίες εξαγγέλλονται για την προστασία του κοινωνικού συνόλου (όχι μόνο των εργαζομένων και των επισκεπτών στις υπηρεσίες μας), να εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο σε υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ και όλου του Δημοσίου και με διαφορετικό (ουσιαστικά να μην εφαρμόζεται) στην ΑΑΔΕ.

Ένα ακόμα κραυγαλέο παράδειγμα όπου η ΑΑΔΕ βάζει τους στόχους της πάνω από τη Υγεία των συναδέλφων, καθώς και πάνω απ’ τη Δημόσια Υγεία. Μπορεί η εφαρμογή της τηλεργασίας να έχει πολλά ζητήματα και να κρύβει μεγάλους κινδύνους για το μέλλον των εργασιακών μας σχέσεων, όμως τη στιγμή που η πανδημία εξαπλώνεται και η πολιτεία μας αφήνει ανοχύρωτους στο έλεος του Covid, προτεραιότητα είναι οι ανθρώπινες ανάγκες, οι ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας και όχι οι αυτές της ηγεσίας της ΑΑΔΕ.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της αναφορικά με την ενιαία εφαρμογή μέτρων που άπτονται της ασφάλειας, της υγείας των συναδέλφων και γενικά της δημόσιας υγείας.

Τέλος, όσον αφορά την ‘’αγωνία’’ της ηγεσίας της ΑΑΔΕ για την… ‘’απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας’’, τους λέμε ότι το ενδιαφέρον τους για τις υπηρεσίες μας είναι… όψιμο.

Αθήνα, 24.9.2020

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Για να τυπώσετε την ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

H ΔΟY Αγίων Αναργύρων είναι κλειστή απ’ τη Δευτέρα επειδή υπήρχε η υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο. Στο αίτημα να διενεργηθούν test σε όλους τους εργαζόμενους η αρχική απάντηση ήταν ότι θα πρέπει να υπάρξει πρώτα επιβεβαίωση κρούσματος.

Με έκπληξη ενημερώθηκαν συνάδελφοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του κέντρου ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα στερηθούν του Δικαιώματος να κάνουν χρήση των Δημοτικών Πάρκινγκ που βρίσκονται στο κέντρο της Πόλης, εκτός και εν έχουν την ευχέρεια να καταβάλλουν το διόλου ευκαταφρόνητο μηνιάτικο που κυμαίνεται από 150 έως 200 ευρώ.

Συνεδρίασε την Παρασκευή το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, με βασικό θέμα την προκήρυξη της Απεργίας – Αποχής απ’ τη διαδικασία του προληπτικού ελέγχου, λόγω έλλειψης συνθηκών ασφάλειας για τους συναδέλφους.

Την Τετάρτη 8.7.20 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συλλόγου και έχοντας ως βασικό θέμα συζήτησης τις ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ και τα ΜΕΤΡΑ που θα πρέπει να λάβει ο Σύλλογος για την προστασία των συναδέλφων στις υπηρεσίες μας και ειδικά στις υπό συγχώνευση Δ.Ο.Υ., όπου η κατάσταση που διαμορφώθηκε είναι εκτός ελέγχου, προέκυψε ραντεβού (για την ίδια ημέρα !!!) με το Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή.

Περισσότερα Άρθρα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ