ΑΣΚΙ Εφοριακών

Τεταρτη
26 Απριλιου
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ΚΛΑΔΙΚΑ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΣΚΙ ΤΟ «ΟΡΑΜΑ» ΤΗΣ «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ» ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ

ΤΟ «ΟΡΑΜΑ» ΤΗΣ «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ» ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ

E-mail Εκτύπωση PDF
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

Οι συνδικαλιστικές εκλογές (σε λίγους μήνες) και τα φαινόμενα διάλυσης στις κυβερνητικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, έχουν οδηγήσει συνδικαλιστικά τους στελέχη σε προσπάθειες ''αλλαγής'' επωνυμίας και εμφάνισής τους, με δήθεν νέα και ανεξάρτητα σχήματα. Η όλη διαδικασία δεν είναι κάτι νέο βέβαια. Είναι σαφές ότι κάποιοι θέλουν να εκφράσουν συνδικαλιστικά και πολιτικά τα ''ποτάμια'' και τις ''πράσινες ελιές''.

Καταλαβαίνουν ότι πρέπει να δημιουργήσουν αναχώματα, για να σταματήσει ο συνδικαλισμός χείμαρρος της ανατροπής που θα συμπαρασύρει όσους στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές της βαρβαρότητας και στηρίζουν ακόμη (έμμεσα ή άμεσα) ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η ΑΣΚΙ καλεί τους συναδέλφους, να ανασύρουν από τη μνήμη τους:

 Ποιοι στήριξαν το μνημονιακό οδοστρωτήρα που κατεδάφισε μισθούς συντάξεις, παροχές υγείας, εργασιακά δικαιώματα κλπ.

 Ποιοι συνδικαλιστές στήριζαν μέχρι και τις ευρωεκλογές (!) ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, συμμετείχαν σε κομματικές τους διαδικασίες, στήριζαν ψηφοδέλτιά τους σε Δήμους και Περιφέρειες;

 Ποιοι σε Ομοσπονδία και Συλλόγους με την ψήφο, την αδράνειά ή την αδιαφορία τους στηρίζουν συνδικαλιστικά την κυβερνητική πολιτική στις υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών;

 Ποιοι στήριξαν ανοικτά ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και τώρα ιδρύουν νέα σχήματα για να εμφανιστούν σαν οι ''γνήσιοι εκφραστές των νέων συναδέλφων'' (ΑΣΕΠ 1Γ και 1Κ) αποσιωπώντας ότι για την μισθολογική ανισότητα και τα εργασιακά τους προβλήματα, την ευθύνη έχουν τα κόμματα και οι πολιτικές που στηρίζουν;

Η ΑΣΚΙ δεν τσουβαλιάζει και δεν μηδενίζει τους συναδέλφους που κατάλαβαν πλέον το ρόλο ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ (.... και όχι μόνο), απεμπλέκονται στην πραγματικότητα από αυτές τις δυνάμεις και κινούνται σε ριζοσπαστικές και αγωνιστικές συνδικαλιστικές κατευθύνσεις. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μέτωπο όσων έχουν απορρίψει συνδικαλιστικά και πολιτικά αυτούς που έχουν τις ευθύνες για όλα αυτά που ζούμε και όσα ακόμα ετοιμάζονται. Ένα μέτωπο συνδικαλιστικής ανατροπής χωρίς δογματισμούς και μικρούς ή μεγάλους ηγεμονισμούς.

Η ΑΣΚΙ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει το βρώμικο ρόλο των δήθεν ΄΄νέων΄΄ και ΄΄ανεξάρτητων΄΄ σχημάτων που χρησιμοποιώντας την εύκολη συντεχνιακή φρασεολογία και τα απολίτικα αιτήματα, προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους συναδέλφους σε σχήματα και λογικές που θα οδηγήσουν και πάλι στην αναπαραγωγή του συνδικαλιστικού κατεστημένου που σήμερα φέρονται να καταγγέλλουν. Τακτική που θα απομονώσει κοινωνικά και συνδικαλιστικά τον κλάδο, θα επιτρέψει τη στοχοποίησή του, τακτική που έχουμε πληρώσει ακριβά στο πρόσφατο παρελθόν.

Καταλαβαίνουμε γιατί τα πρωτοπαλίκαρα της χθεσινής ''πανίσχυρης συνδικαλιστικής ηγεσίας'' της ΠΑΣΚΕ, τώρα άλλαξαν μανδύα και εμφανίζονται διαφορετικά. Καταλαβαίνουμε ότι στόχος τους είναι η ΑΣΚΙ, στην οποία καταλογίζουν τα πάντα, χωρίς κουβέντα για τις ευθύνες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και κυρίως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ

7.7.14

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 08 Ιούλιος 2014 12:45 )  

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 


How Accountancy Firms Destroy Societies


Στατιστικά

Μέλη : 6
Περιεχόμενο : 1296
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2184911

Online Χρήστες

Έχουμε 36 επισκέπτες συνδεδεμένους