ΑΣΚΙ Εφοριακών

Σαββατο
27 Μαιου
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - «ΠΕΙΝΟΛΟΓΙΟ» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

ΙΔΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - «ΠΕΙΝΟΛΟΓΙΟ» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ TΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !

Το Νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς στο Δημόσιο οδηγεί σε νέα σφαγή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Οι βασικοί μισθοί που προβλέπονται βρίσκονται πολύ κάτω από τις τακτικές βασικές αποδοχές, τα γενικά και ειδικά επιδόματα καταργούνται, καταργείται η ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη και το επίδομα γάμου, οι αποδοχές συνδέονται με την «αξιολόγηση» και τον βαθμό, με αποτέλεσμα για το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων στο Δημόσιο να υπάρχουν δραματικές περικοπές.

Η μεγαλύτερη καρατόμηση όμως γίνεται στους χαμηλόμισθούς υπαλλήλους της ΥΕ και ΔΕ κατηγορίας, στους νέους, στους εργαζόμενους με υψηλότερα επιδόματα καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ.

Μετά από μια πρώτη ανάγνωση των διατάξεων προκύπτουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

Ο υψηλότερος προβλεπόμενος μισθός (ΠΕ, 35 χρόνια υπηρεσία), είναι 2096 ευρώ μεικτά, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθαρός μισθός (μετά από εισφορές και φόρους)  διαμορφώνεται σε λιγότερο από 1500 ευρώ καθαρά

Ο χαμηλότερος μισθός διαμορφώνεται στα 780 ευρώ μεικτά, δηλαδή 550-560 ευρώ καθαρά (μετά από εισφορές και φόρους)

Καταργούνται, ταυτόχρονα, όλες οι πρόσθετες αμοιβες και επιδόματα που δεν προβλέπονται από το παρόν νομοσχέδιο, γεγονός το οποίο συνεπάγεται περαιτέρω δραματική συρρίκνωση των μισθών των εργαζομένων.

Τα μόνα επιδόματα που διατηρούνται είναι της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και των απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών, το οικογενειακό επίδομα (μόνο ως επίδομα για ανήλικα τέκνα)! , το επίδομα θέσης ευθύνης, που θα το λαμβάνουν μόνο οι προϊστάμενοι και το επίδομα παραγωγικότητας, που θα καταβάλλεται μόνο στα τμήματα που αποδίδουν και εκπληρώνουν τους στόχους του «συμβολαίου αποτελεσματικότητας» που θα υπογράφουν.(άρθρα 12, 14, 15 16 και 27 β. παρακάτω)

Οι διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου επεκτείνονται συνολικά και στους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ!

Οι επιλογές που γίνονται για το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και την εφεδρεία οδηγούν στην απόλυση και την εξαθλίωση δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο: 

Το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς επεκτείνεται οριζόντια σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ευρυτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι μέχρι το τέλος του 2013 (31.12.2013) συμπληρώνουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης.

Για όσους ενταχθούν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας προβλέπεται ότι θα αμείβονται με το 60% του βασικού μισθού, σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο, ενώ η ένταξή τους στο νέο καθεστώς δεν θα επηρεάζει τη λήψη του εφάπαξ για όσους το δικαιούνται.

 

Στις ρυθμίσεις αυτές δεν υπάγονται οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος σχολικού έτους, το νοσηλευτικό, παραϊατρικό και ιατρικό προσωπικό στο ΕΣΥ, οι κληρικοί, οι υπάλληλοι των οποίων ο σύζυγος ή η σύζυγος ή το τέκνο έχει αναπηρία 67%, καθώς και οι πολύτεκνοι. Επίσης, οι φύλακες φυλακών και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, το ένστολο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και όσοι κατέχουν θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης.

Καταργούνται κενές οργανικές θέσεις στο Δημόσιο και ταυτόχρονα καθιερώνεται ο θεσμός του Κρατικού Υπαλλήλου, πράγμα που σημαίνει ελεύθερη και ανεξέλεγκτη μετάθεση εργαζομένων όπου χρειάζεται να καλυφθούν κενά.

Οι διατάξεις για την κινητικότητα του προσωπικού μεταξύ των υπηρεσιών και η σύνδεση αμοιβής με την «αξιολόγηση» και τον βαθμό εκτός των άλλων θα εντείνει τα κοματικοπελατειακά φαινόμενα στο Δημόσιο τις διώξεις και το βόλεμα ημετέρων.

Επιπλέον, κατα απαράδεκτο τρόπο εκβιάζονται οι οργανισμοί οι οποίοι είναι προς συγχώνευση ή κλείσιμο να στείλουν καταλόγους πλεονάζοντος προσωπικού, -εφόσον δεν το έχουν πράξει ήδη-  διαφορετικά το προσωπικό των οργανισμών που δεν θα στείλουν καταλογο θα θεωρηθεί στο σύνολό του πλεονάζον.

Τέλος, συστήνονται επιτροπές στα Υπουργεία οι οποίες θα εισηγηθούν την αναδιάρθρωση, κλείσιμο υπηρεσιών και οργανισμών, ακόμα και απολύσεις προσωπικού!

Η Κυβέρνηση της τρόικας και των δανειστών κάθε μέρα γίνεται και πιο επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής της Κυβέρνησης και όλων όσων την στηρίζουν αποτελεί πλέον τη μόνη επιλογή για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2011 11:39 )  

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 


How Accountancy Firms Destroy Societies


Στατιστικά

Μέλη : 6
Περιεχόμενο : 1306
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2208705

Online Χρήστες

Έχουμε 77 επισκέπτες συνδεδεμένους